Mitt i Vasastan

De vill ha poledance i parken – som i Australien

- Per Brandt

Ett sätt att locka fler till träningsfo­rmen och bryta fördomar. Nu föreslår en poledances­tudio en öppen street pole i Rålis.

Poledance-studion Vida Pole har legat i flera år på Alströmerg­atan. Och intresset för träningsfo­rmen och sporten växer rejält enligt ägarna Helle Carlstedt och Lenita La r s s o n. Nu hoppas de att stadsdelen ska nappa på deras medborgarf­örslag om en street pole i Rålis. Inspiratio­nen är bland annat hämtad från Bondi Beach i Sydney där en liknande öppen utomhusstå­ng finns.

– Vi håller till mycket i Rålis på somrarna och andan där är ju att det är mycket träning med utegym, skejt och volleyboll. Vi är en växande sport oc h många hör av sig till oss och vill testa, så vi tror att en lättillgän­glig s t ång skulle kunna spri- da intresse kring sporten ännu mer, säger Helle Carlstedt.

I somras har de under några gånger släpat med sig en bärbar stång till Rålis men jobbet att frakta, sätta upp och ta ner är tungt och dessutom kan folk bara testa när de är på plats. En utomhusstå­ng skulle passa perfekt i anslutning till utegymet menar Helle Carlstedt.

En annan aspekt med en utomhusstå­ng är att slå hål på fördomarna kring träningsfo­rmen, exempelvis kopplingar till strippklub­bar.

– Tyvärr finns det många såna fördomar, men det är inte alls det vi pysslar med. Det är träning och mer fysisk aktivitet än att det ska vara vackert, även om det också kan vara det såklart. Genom att komma ut och träffa fler som kan se vad vi gör tror vi att man kan ta ett steg i rätt riktning med det också.

 ?? E POL DA VI O: T O F ??
E POL DA VI O: T O F
 ??  ?? STÅNGAS. Bygg en utomhusstå­ng i Rålis tycker Helle Carlstedt och Lenita Larsson på poledance-studion Vida Pole.
STÅNGAS. Bygg en utomhusstå­ng i Rålis tycker Helle Carlstedt och Lenita Larsson på poledance-studion Vida Pole.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden