Mitt i Vasastan

Här tystar maten mun

-

Hen hade ätit goda pizzor vart än de stannat men den napolitans­ka var den absolut bästa. Några i Patrullen höll inte med och tyckte att den romerska lite tunnare varianten smakade bättre men längre än så kom vi inte. Pizzan som går att spåra redan bland etruskerna sisådär 800 år före vår tideräknin­g för att nästan 3 000 år senare vara på varje matbord i Sverige med regelbunde­nhet och bearnaises­ås.

Efter lunchens diskussion så kändes det som så att vi ville äta och skriva om pizza i någon kommande Lunchpatru­ll och napolitans­kt skulle det vara. Primo Ciao Ciao bakar napolitans­kt så valet blir enkelt. EFTERSOM EN I Patrullen har möte på Södermalm så får det bli Ciao Ciao:s filial på Bondegatan. Vi är lite nyfikna av oss, vad vi ska äta och går in på deras hemsida men där står inget om lunchen. Man är tvungen att ringa in för att få veta vad som serveras. En liten lunchmeny har man väl plats med på hemsidan?

Nåväl, vi kommer dit och det är hyggligt med folk i lokalen. Valet faller på en Mafioso (95kr) och en Capriccios­a (90kr). Med en vedugn och grymma pizzakocka­r så befinner vi oss för en kort stund i Neapel.

Pizzorna är perfekt gräddade och råvarorna som ligger på smakar mycket och gott. Själva degen är precis så där lagom tjock och blir härligt frasig i kanterna. Vi struntar i att det är krångligt att få reda på vad som serveras till lunch och låter maten tysta munnen. Pizzan på Ciao Ciao är värd fler besök och det bästa är att man kan ta med dom också.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden