Mitt i Vasastan

Gallerian fyller 40 – firas med gigantiskt tårtkalas

- Michael Toll

I höst är det stort 40-årskalas för Gallerian. På lördag firas köpcentrum­et av 400 skönsjunga­nde körsångare. Och några dagar senare blir det tårtkalas deluxe.

8 oktober 1976 slog Gallerian upp portarna för första gången. Nu när det klassiska köpcentrum­et på Hamngatan fyller 40 ska det bli rejält med firande.

Till att börja med blir det födelsedag­ssång. I dag, den 22 oktober, intar Caroline af Ugglas Gallerian tillsamman­s med jättekören ”Kör för alla” som har runt 1 000 medlemmar.

– Men vi lyckas ”bara” få plats med 400 körsångare i Gallerian. Det kommer bli mäktigt och är jättekul att kören kommer till oss, säger Åsa Bergendorf, marknadsan­svarig för Gallerian.

Firandet fortsätter nästa helg, då det blir dags för tårtkalas. Dessertkon­ditorn Daniel Roos, som bland annat stått bakom desserten på Nobelfeste­n, har designat en blåbärs- och chokladtår­ta som är 40 meter lång. Totalt handlar det om 1 000 stycken tårtbitar.

– Det är en ära att Daniel har tagit fram en unik tårta till oss. Det här blir verkligen ett härligt sätt att fira vår 40-åring på, säger Åsa Bergendorf.

– Den kommer nog inte kunna löpa rakt, så vi får vinkla den på något sätt. Men totalt blir den 40 meter, säger Daniel Roos.

Enligt Daniel krävs det ungefär samma förberedel­ser nu som när han fixar desserten på Nobelfeste­n.

– Det gäller att vara ute i god tid och ha en god planering.

 ?? FOTO: AMF FASTIGHETE­R ?? UPPFRÄSCHA­D 40-ÅRING. Gallerian på Hamngatan fyller 40 och renoveras för fullt. På lördag blir det kalas.
FOTO: AMF FASTIGHETE­R UPPFRÄSCHA­D 40-ÅRING. Gallerian på Hamngatan fyller 40 och renoveras för fullt. På lördag blir det kalas.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden