Mitt i Vasastan

Christina kan koras till årets talare – för tredje året i följd

- Mimmi Epstein

Vasastadsb­on Christina Stielli kan få titeln ”Årets kvinnliga talare” för tredje året i rad när priset delas ut nästa vecka.

– Jag pratar om hur vi kan ha bättre dagar på jobbet. Livet är fullt av skit, men hur ska vi klara skiten i livet? säger hon.

Författare­n och föreläsare­n Christina Stielli fick talarförme­dlingen Talarforum­s utmärkelse ”Årets talare” både i fjol och året innan.

– Första gången, 2014, svimmade jag. 2015 petade jag ut en lins. Jag hade inte i mitt liv kunna tänka mig att jag skulle bli nominerad för tredje året i rad. Men som föreläsare kan man inte slappna av: man är inte bättre än sin senaste föreläsnin­g. Vad pratar du om? – Hur vi kan ha bättre dagar på jobbet. Livet är fullt av skit, men hur ska vi klara skiten i livet? 2/3 av livet i arbetsför ålder tillbringa­r vi på jobbet. Jag pratar bland mycket annat om hur farligt det är att gnälla.

Hur blir man en bra talare?

– Man ska inte göra det för komplicera­t. Gräv där du står och prata om något du kan utan och innan. Om du inte kan tillräckli­gt så får du plugga. Sen: träna, träna, träna. Många tror att det bara är att ställa sig på scen, det är det inte. Gå ut i skogen och prata högt för dig själv. Sen kan du bjuda in nära och kära och prata för dem.

Och: ska man göra ett bra framträdan­de så ska man inte ha något manus. Man ska lära sig allt utantill.

Den 7 februari på ”Talargalan” avgörs det vem som blir Årets talare 2016.

 ?? FOTO: PETER KNUTSON ?? SNACKSALIG. Christina Stielli blev årets talare 2014 och 2015. Nu har hon chansen att vinna för tredje året i rad.
FOTO: PETER KNUTSON SNACKSALIG. Christina Stielli blev årets talare 2014 och 2015. Nu har hon chansen att vinna för tredje året i rad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden