Mitt i Vasastan

Rolig miss: Landstinge­t blev till ”Gittan”

-

Stockholms läns landsting skickade i veckan ut kontrollup­pgifter från Skatteverk­et till cirka 60 000 personer. Men något blev fel. Och roligt.

Det var i måndags och tisdags som 44 000 anställda inom landstinge­t, samt ytterligar­e 16 000 personer som under året fått någon form av ersättning av Stockholms läns landsting, fick brev med kontrollup­pgifter från Skatteverk­et.

Men något såg minst sagt annorlunda ut. Som uppgiftslä­mnare stod det ”Gittan Carlsson”.

Gittan jobbar inom landstinge­t, men har absolut ingenting med kontrollup­pgifterna att göra.

– Jag är kontaktper­son gentemot skatteverk­et när det gäller system och har inte en aning om hur mitt namn hamnade på alla papper, säger Gittan Carlsson.

Även hon fick ett brev hemskickat i måndags.

– Ja, och på den stod det ju Gittan som både mottagare och avsändare, säger hon.

Hon är övertygad om att de flesta förstår att något blivit fel, och att ingen tror att hon blivit ovanligt givmild eller tagit över landstinge­t. Men många har ringt till henne och undrat vad som försiggår.

– Många har kontaktat mig och undrat vad det här handlar om. Det har ju trots allt gått ut till omkring 60 000 personer. Men de flesta har tagit det här som en rolig grej, säger Gittan.

Landstinge­t kommer att skicka ut nya kontrollup­pgifter, utan Gittan Carlsson som uppgiftslä­mnare, nästa vecka samt en skriftlig ursäkt för de inträffade.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden