Mitt i Vasastan

Förstår du Stockholms nya p-skyltar?

- Andreas Jennische VAD GÄLLER HÄR?

Stockholms stad har tagit fram ett gäng nya skyltar för att locka fler att parkera i garage istället för att åka runt och leta efter gatuparker­ing i stan. Men de kanske inte är helt lätta att förstå...

Det är det kommunala Stockholm Parkering som tagit fram en serie piktogram för att öka intresset för stadens parkerings­garage.

Tanken är att de nya skyltarna ska vara lätta att förstå oavsett språklig eller kulturell bakgrund.

– Vi vill hela tiden försöka underlätta för bilister att se vad vi kan erbjuda i våra parkerings­anläggning­ar, säger Alin Ulug, avdelnings­chef för affärsstöd på Stockholm Parkering.

Än så länge sitter de nya skyltarna endast på p-garaget Palmfelt Center som finns i Globenområ­det, men kommer successivt att sättas upp på fler platser.

De nya skyltarna marknadsfö­rs just nu på digitala reklamskär­mar på lite drygt 50 platser runt om i Stockholm för att så många som möjligt ska lära sig känna igen dem.

– Det är svårt att ta fram något som ska uppfattas av alla på precis samma sätt. Det är därför vi går ut och talar om för människor hur man ska uppfatta de här nya skyltarna, säger Alin Ulug.

Parkerings­bolagets förhoppnin­g är att piktogramm­en ska minska letandet efter lediga p-platser och därmed också minska utsläppen i stan.

– Ofta kan bilisten snurra och ta några extravarv för att man inte förstår vilken typ av anläggning det är. Ser man de här skyltarna ska man inte behöva ta det där extravarve­t, säger Alin Ulug.

 ?? FOTO: ANNE LINTALA ?? Nya piktogram monteras på p-huset i Johannesho­v.
FOTO: ANNE LINTALA Nya piktogram monteras på p-huset i Johannesho­v.
 ??  ?? Här finns besökspark­ering där du kan betala per timme.
Här finns besökspark­ering där du kan betala per timme.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden