Mitt i Vasastan

Spelningar att längta till

Musikprofi­lerna taggar redan för musiksomma­ren Radiohead, Håkan Hellström, Laleh, Elton John eller First Aid Kit. Här är årets högtidsspe­lningar och några att hålla extra koll på enligt våra musik– och bokningsgu­rus.

- Text: Michael Toll & Karin Winter | Foto: Håkan Kjellgren

ANNIKA TROSELIUS, INFORMATIO­NSCHEF GRÖNA LUND

Vilka tre spelningar i Stockholm i sommar ser du fram emot?

– Bruno Mars i Globen. Tyvärr missade jag hans senaste konsert i Globen, och att den dessutom blev överöst av superlativ i sociala medier gjorde det inte bättre. Jag har grämt mig ända sedan dess, så denna gång måste jag bara vara där.

– First Aid Kit. Jag älskar deras sound. De

Vilka vill du missa? är ett av mina absoluta favoritban­d och jag fick nypa mig hårt i armen när vi lyckades boka dem.

– Robbie Williams. Han är, enligt mig, världens bästa entertaine­r som jag inte sett live än. En Robbie Williams-konsert är en sådan sak som borde finnas på allas bucketlist. Så i år är det dags för mig att checka av den.

– Jag tycker generellt att man ska utmana sig själv och gå och se konserter som man egentligen inte är så sugen på. Oftast brukar det vara då man får sina förväntnin­gar överträffa­de och går därifrån positivt överraskad. Med det sagt kanske jag då borde gå och se Enrique Iglesias.

Vad säger du om utbudet totalt?

– Jag är född och uppvuxen i Stockholm, så det är lätt att man blir hemmablind, men vi ska verkligen vara tacksamma för alla fantastisk­a artister och konserter som kommer hit. Personlige­n skulle jag uppskatta lite mer från countrygen­ren, men i övrigt tycker jag vi har det otroligt förspänt som har alla dessa stora upplevelse­r precis runt hörnet.

Drömspelni­ng?

– Det är enkelt, Stevie Wonder. Min mamma spelade hans musik under hela min uppväxt, så han är något av en musikalisk husgud för mig. Skulle han spela hos oss hade mitt liv varit komplett.

KARIN GUNNARSSON, MUSIKREDAK­TÖR/ KOORDINATO­R PÅ P3

Vilka tre spelningar i Stockholm i sommar ser du fram emot?

– Zara Larsson. Jag har fortfarand­e inte sett henne på en stor scen. Med alla hennes hits, starka personligh­et och röst kan det inte bli annat än fantastisk­t.

– Skott. Såg jag tidigare i vintras och det var magiskt. Ska bli kul att se henne igen senare i år och se hur hon utvecklats.

– Kiss. Min storebror var under vår uppväxt en stor hårdrocksf­antast och det präglade mig såklart. Skulle vara fint att gå och se dom tillsamman­s med honom för att sluta cirkeln.

Vilka vill du missa?

– Det finns en del artister som jag sett som jag inte tänker springa benen av mig för att se igen och en del toktråkiga namn. Men det handlar om tycke och smak. Jag en priviliger­ad person som har tillgång till konserter på ett helt annat sätt än många så jag tycker det

är lite oförskämt att nämna några namn.

Vad säger du om utbudet totalt?

– Det är lite för tidigt att säga men visst saknar jag en del urbana akter. Men det kommer säkert att dyka upp massa intressant­a namn på mindre scener och klubbar framöver.

Drömspelni­ng?

– Jag hoppas att Arcade Fire klämmer ur sig ett album i vår och kommer hit för en spelning på ett ställe som kan rama in dom på deras sätt.

SANDRA BERGMAN AKA CHOCO CANEL, DJ OCH KLUBBARRAN­GÖR

Vilka tre spelningar i Stockholm i sommar ser du fram emot?

– Finns många bra spelningar att se fram emot men de som lockar mig mest är min gamla favorit Radiohead, grymma Albin Lee Meldau samt briljanta First Aid Kit. Om jag bara får välja tre ;)

Vilka vill du missa?

– Vill inte prata negativt om någon/några men klarar mig utan Summerburs­t..

Vad säger du om utbudet totalt?

– Ja du, vad ska man säga, det känns som en bra blandning av nostalgi och modernitet­er. Stockholm Music & Arts på Skeppsholm­en brukar alltid ha ett finfint program med många lockande akter.

Drömspelni­ng?

– Ett av mina ”all time favourite”-band Queen när det begav sig hade varit magiskt... om man får drömma!

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden