Mitt i Vasastan

LYSANDE UTSIKTER

Inflytten i Hagastaden har börjat.

- Johann Bernövall

Väntan har varit lång. Förhoppnin­gen om inflyttnin­g i september blev till oktober och till slut november. Nu har Mikaela Tham och hennes sambo Jonas Högdahl äntligen fått tillträde till sin lägenhet i ett av de nybyggda husen i Hagastaden.

– Det känns jättekul. Vi tittade på flera olika områden när vi skulle köpa lägenhet och fastnade för det här. Jag gillar verkligen Vasastan och hela tänket kring det här hu- set med till exempel den miljövänli­ga lösningen med värmen, säger Mikaela Tham och nämner även den framtida gula tunnelbane­linjen samt Citybanan som två andra skäl till flytten.

Relation till stadsdelen

Relationen till Vasastan kommer från hennes första tid i Stockholm som nyinflytta­d från hemstaden Halmstad. Den första tiden i storstaden tillbrigad­es nämligen i en an- drahandshy­rd lägenhet i stadsdelen.

– Redan då för sju år sedan drömde jag om att en dag bo i min egen lägenhet i området någon gång. Hagastaden känns verkligen som en förlängnin­g av Vasastan.

Många balkonger

Att området omkring kommer vara en byggarbets­plats i många år till tycker hon är helt okej. De första två månaderna kommer vara avgiftsfri­a då deras eget hus inte är helt färdigbygg­t och paret saknar tills vidare förrådsutr­ymmen efter en försening.

– Att se hela området växa fram ska bli roligt, man får acceptera att det kommer vara lite störningsm­oment i början, säger Mikaela Tham som från sina fyra (!) balkonger kan se bygget av grannhusen Norra Tornen växa fram. Dessutom syns flera av Stockholms landmärken så som Globen och Stadshuset. Att hon fått en walk-in closet ”på köpet” är inget som skadar.

– Jag är väldigt modeintres­serad. Nu känner jag mig som Carrie Bradshaw i Sex and the city.

 ??  ??
 ?? FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN ?? INFLYTT. Några av de första invånarna i Hagastaden kom på plats i måndags. Två av dem är Mikaela Tham och Jonas Högdahl.
FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN INFLYTT. Några av de första invånarna i Hagastaden kom på plats i måndags. Två av dem är Mikaela Tham och Jonas Högdahl.
 ??  ?? UTSIKT. Mikaela Tham på en av de fyra balkongern­a som hör till lägenheten på tionde våningen.
UTSIKT. Mikaela Tham på en av de fyra balkongern­a som hör till lägenheten på tionde våningen.
 ??  ?? BYGGS. Huset är det vita till vänster. Till höger byggs ett av de Norra Tornen.
BYGGS. Huset är det vita till vänster. Till höger byggs ett av de Norra Tornen.
 ??  ?? PLATS. Mikaela Tham har äntligen fått sin walk-in closet.
PLATS. Mikaela Tham har äntligen fått sin walk-in closet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden