Mitt i Vasastan

Nu ska Kristoffer triumfera på scen

En lättstress­ad man med prestation­sångest. Ändå: i väntan på att tv-kanalerna ska ringa firar Kristoffer Triumf succépodde­n Värvets 300:e avsnitt med liveshow inför storpublik.

- Text: Christoffe­r Röstlund Jonsson

– Det är klart: om Zlatan och Kronprinse­ssan är på så är jag game, då kan vi köra på Friends arena. Fast de får rodda allt. De vet vart jag bor.

Kristoffer Triumf har glimten stadigt placerad i ögat när han förklarar vad som krävs för att han ska ställa sig på scen med Värvet ytterligar­e en gång efter det här. Det är de tyngsta kanonerna, de namn som han jagat i flera år för att få intervjua i sin superpopul­ära podd, men som ständigt nobbat.

Om inte Zlatan och Vickan slår en signal, tja, då är jubileumsa­vsnittet ”Värvet live 300”, som ska bandas inför publik på Cirkus, tredje och sista sista gången Kristoffer Triumf kör sitt intervjuko­ncept live.

– Jag är en väldigt stressad person och inte alls stresståli­g. Och att göra Värvet live är en stor apparat med många gäster, alla härliga och färgstarka. Jag vill göra dem rättvisa. Min grej är att göra ovanligt långa intervjuer vilket inte är så visuellt och jag känner ett ansvar att det ska hända något. Jag har inte nerverna för det, förklarar pratproffs­et utan krusidulle­r.

Nu kommer det att hända en del saker på Cirkus – se faktarutan – och allt är inte åt helvete med att snacka inför folk. Trots allt är det på scen Triumf trivs.

– Med podden så är det långsamt med feedback. Inför publik blir den omedelbar. Jag har en dragning till standup; jag gillar att stå där men har bara inget kul

att säga. Jag har sett mig som en artist utan scen i nästan 40 år, det är vad jag strävat mot, så det här är mina uppdämda drömmar jag häller ut på scen.

Det låter som TV är något för dig.

– Jättegärna, det är bara att ringa! Jag tycker att jag är så pass duktig att jag kan hålla i en internatio­nell talkshow på engelska. Visst, det är naivt att tro att NBC kommer att ringa mig. Men tills dess får SVT gärna höra av sig.

Samtidigt är han krass: ”Jag är en 43-årig gubbe, vit och medelklass utan något nytt att komma med”.

– Fast jag är bra på att prata med människor och slutar aldrig vara genuint nyfiken. Om ingen tv-kanal hört av sig nästa år så gör jag något själv, förmodlige­n på webben. Jag kan inte bara sitta på rumpan och vänta.

Triumf vill inte avslöja mer än så om sina tv-planer, mer än att han har massa idéer och att ”det är något nytt.” Gäster han vill sätta tänderna i är det ingen brist på. Förutom de redan nämnda är Robyn, Lykke Li, Skarsgårda­rna och Amy Poehler några drömnamn. ”Och Obama vore kul”.

– Förresten, jag köpte en skrivmaski­n bara för att kunna skriva brev till Ulf Lundell och kronprinse­ssan för att fråga om de vill vara med i Värvet. Prinsessan svarade i alla fall att det inte gick. Ulf gjorde inte ens det. Nu står skrivmaski­nen långt ner i källaren.

 ??  ??
 ??  ?? KOMMER OCKSÅ.
KOMMER OCKSÅ.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden