Mitt i Vasastan

Dokusåpa-vinnarens nya tatuerings­tudio

- Mimmi Epstein

Han har vunnit dokusåpan Big brother i Kroatien. Nu öppnar Sasa Tkalcevic tatuerings­studio och galleri i Vasastan.

På Sigtunagat­an 13 där det i 32 år låg en frisörsalo­ng håller Sasa Tkalcevic och vännen Helene Neuss på att ställa i ordning Art Arrow Tattoo som öppnar den 11 december. I sitt hemland Kroatien är Sasa Tkalcevic ett känt namn i tatuerarkr­etsar. Han har bland annat varit ”gästartist” i flera tyska städer.

– Jag har ritat och målat sedan jag var liten och har tjugo års yrkeserfar­enhet, säger han.

Antar konstutman­ing

Förutom att tatuera så målar Sasa Tkalcevic tavlor som han kommer att ställa ut. I mars förra året kom han till Sverige och bestämde sig för att flytta hit med sin familj.

– Många kreatörer i Kroatien som har verkat i Sverige har kommit tillbaka och sagt att det är lite trist här ur ett konstpersp­ektiv. Jag antar en utmaning när jag ser en. Utgångsläg­et ska inte vara att ”det här är grått”, det ska vara ”vad är det jag ser?”. Det finns så otroligt mycket vackert här, man behöver inte stirra ner i asfalten, säger Sasa Tkalcevic.

Han berättar att det var en liknande känsla av sporre han fick inför att vara med i dokusåpan Big brother 2004. En tävling som går ut på att bli filmad dygnet runt i ett hus med personer man inte känner och där han slutade som vinnare.

– Jag tror att skälet till att jag vann var min öppenhet och att jag inte allierade mig, säger Sasa Tkalcevic.

Nya vänner

Hans vän Helene Neuss jobbar med att hjälpa folk från Balkan med administra­tion när de flyttar till Sverige. Det var så de lärde känna varandra och Helene bor i porten snett över Sigtunagat­an. Det är hon som hjälper till att tolka under intervjun.

– Vi blev snabbt bra vänner. Han brukar säga ”alla vill vinna en miljon på lotto, men jag har vunnit Helene”, säger Helene Neuss, vars smycken kommer att säljas i tatuerings­studion.

 ??  ??
 ?? FOTO: LINDA GREN ?? ÖPPNAR SNART. Helene Neuss och Sasa Tkalcevic framför den nya tatuerings­studion som öppnar i frisörsalo­ngens gamla lokaler på Sigtunagat­an den 11 december.
FOTO: LINDA GREN ÖPPNAR SNART. Helene Neuss och Sasa Tkalcevic framför den nya tatuerings­studion som öppnar i frisörsalo­ngens gamla lokaler på Sigtunagat­an den 11 december.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden