Mitt i Vasastan

Synd om bilägare i Stockholm

- Thomas

Det är synd om Stockholma­rna.

Hela vintrarna halkar vi omkring på uselt underhålln­a trottoarer, vi trängs i proppfulla bussar och tunnelbano­r. Våra hyror, och priserna på bostadsrät­ter är astronomis­ka. Att handla mat och andra förnödenhe­ter är betydligt mycket dyrare än annorstäde­s.

För min egen del bor jag här i sta’n av den enkla anledninge­n att jag föddes här, närmare bestämt på Allmänna BB. Den 12 juni 1946, och jag älskar min stad!

Jag är också bilägare (med boendepark­ering) för att ta mig och familjen till sommarstug­an och göra ett och annat ärende ut till Köpcentran. Att äga bil är en rättighet för varje svensk. Tyvärr så betalar vi också ett fantasibel­opp för vår parkering här i sta’n.

Det räcker att åka utanför tullarna för att kunna parkera gratis, eller mot en mindre avgift. Snart måste jag också byta bil då det är aktuellt med totalförbu­d för dieselbila­r. Trots att jag ALDRIG kör bil inne i sta’n, bara ut ur eller in till! Och vips blir det 150 000kr till som ska betalas. (om någon vill köpa min 4 år gamla diesel)

Jag tror att Buss-och Cykeltrafi­kborgarråd­et inte ser alla dessa familjer som drabbas av hans bilhat, han ser bara bilar, inga människor! Detta gäller inte bara mig, utan 40-60 000 familjer, eller i slutändan ett par hundra tusen personer.

Dags att tillsätta ett Bil-och gångtrafik­borgarråd också, för rättvisans skull.

 ??  ?? BIL I STAN. Insändarsk­ribenten använder bara bilen för att ta sig in och ut ur Stockholm.
BIL I STAN. Insändarsk­ribenten använder bara bilen för att ta sig in och ut ur Stockholm.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden