Mitt i Vasastan

Elevkår i Vasastan bäst i landet

- Mimmi Epstein

Sveriges bästa elevkår finns i Vasastan och 98 procent av eleverna i skolan är medlemmar.

– Målet är att få med alla, säger ordförande Richard Wahlström.

Elevkåren i Viktor Rydbergs gymnasium på Odenplan korades till landets bästa under Sveriges elevkårers årsmöte.

– Ungefär varje vecka har vi en temadag, och att medlemmarn­a på ett enkelt sätt kan ta del av vår verksamhet tror jag absolut bidrar till det stora engagemang­et. Den här veckan har vi temavecka med temat hälsa där vi anordnar olika aktivitete­r som exempelvis poängjakt med fokus på hälsa, ett avslappnin­gsrum, och sportdag där man kan klä ut sig till något sportigt, säger Richard Wahlström, elevkårens ordförande, och fortsätter:

– Dessutom anordnar vi en insamling till förmån för Barncancer­fonden. Alla aktivitete­r sker under lunchtid så att det inte ska påverka lektioner, utan istället berika medlemmarn­as skoltid.

Elevkåren har 70 aktiva medlemmar som förtroende­valda eller utskottsle­damöter och 98 procent av skolans elever är medlemmar i den.

– Vi hade 140 sökande och har även en Facebookgr­upp som heter ”Kårpoolen” där vi kan ge folk korta uppdrag, det kan handla om att göra i ordning inför ett evenemang. Alla som vill kan engagera sig, säger Richard Wahlström som tills för en månad sedan var ordförande i ungdomsråd­et på Östermalm där han bor.

– Vår verksamhet slår hål på myten att ungdomar är lata och inte engagerar sig, det är bara att kolla på vad vi har åstadkommi­t hittills.

 ?? FOTO: MIMMI EPSTEIN ?? FIRAR. Pelle Melin, Sebastian Lian, Sandra Pernkrans, Richard Wahlström och David Sundström.
FOTO: MIMMI EPSTEIN FIRAR. Pelle Melin, Sebastian Lian, Sandra Pernkrans, Richard Wahlström och David Sundström.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden