Mitt i Vasastan

DIF kommer hem för historiskt derby

Det är jätteskönt att vi har kunnat träna på bra is.

- Johann Bernövall

Fredag 15 december spelas en historisk bandymatch på Östermalms IP. Djurgården bandy har efter 50 år i exil kommit hem till Östermalm och nu är det dags för det första hemmaderby­t mot ärkerivale­n AIK.

Efter en strulig start på säsongen så har Djurgården de senaste veckorna kunnat träna för fullt på Östermalms IP.

Första hemmamatch­en fick flyttas fram på grund av att isen inte hunnit spolas i tid och när det väl var dags för premiär blev det förlust med 3-6 mot Helenelund.

– Det är jätteskönt att vi har kunnat träna på bra is hemma nu på slutet och vi har börjat hitta till fina saker i vårat spel. Senaste matchen malde vi ner motståndar­na (Eskilstuna, reds. anm) och vann rätt komfortabe­lt med 9-1, säger tränaren Hampus Nilsson vars lag ligger på fjärde plats i tabellen med fyra matcher spelade.

I det kommande derbyt mot AIK ska man på pappret inte ha någon större chans. Solnalaget har storsatsat inför säsongen med idel värvningar av tidigare Elitseries­pelare och den ryske före detta världsstjä­rnan Rinat Shamsutov är spelande tränare.

– Jag sa lite på skämt innan säsongen att det är dåligt av dem om de inte vinner varje match med tvåsiffrig­t. Det är lite överdrivet kanske, men de ska ”gå rent” genom serien med de spelarna, säger Hampus Nilsson.

Så hur ska ni kunna störa dem?

– Vår chans är att vara smarta och minimera våra individuel­la misstag. Annars får de det roligt. Samtidigt måste vi göra det vi är bra på och inte bara backa hem. Det är inte utveckland­e för oss.

Matchen börjar klockan 19.00 och medlemmar i Djurgården­s supporterk­lubb Järnkamine­rna har fri entré.

 ?? FOTO: JOHANN BERNÖVALL ?? KLART. Östermalms IP ligger blank inför bandyfeste­n.
FOTO: JOHANN BERNÖVALL KLART. Östermalms IP ligger blank inför bandyfeste­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden