Mitt i Vasastan

– ett år senare lever Kents låtar vidare

- Christoffe­r Röstlund Jonsson

Är inte det här buskis? – Nej, tvärt om. Det är väldigt allvarligt. Vi vill inte trampa några fans på tårna. Jag är stolt över det vi gör, vi gör så gott vi kan och det är inget skämt. Vi vill inte heller förringa dansbandsm­usik utan visa att det också är bra. Är det svårt? – Det är enkelt göra bra musik av bra musik. Vet Kent? – Vi har fått höra att de det kan vara så att de känner till vår existens, ja. Jag håller tummarna att de tycker att det är bra. Och att de fattar att det inte är löjligt.

Vilken är din favoritlåt?

– Senaste tiden har jag lyssnat mycket på ”999”, den går rakt in i hjärtat.

90 röster stark Kent-armé

Just ”999” är en av de låtar som Kentkören kommer att framföra söndagen den 17 december i Bryggarsal­en på Odenplan. Annat på repertoare­n är bland annat ”747”, ”Chans” och ”Musik non stop”. Kören är ett initiativ från Studiefräm­jandet, som blev tagna på sängen av det massiva intresset från folk som vill sjunga Kent i grupp. Nu är det dags för de 90 personer som repat under hösten att visa vad de går för. Och trycket är så hårt att det satts in en extra konsert.

Elin Gusterman, körledare, varför passar det att sjunga Kent i kör?

– Det är väldigt fina texter som kommer fram tydligt i de enkla körarrange­mangen. Det blir så direkt. Vilken är din favoirt? – ”Andromeda”. Och ”Den sista sången”. Där finns det mycket känslor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden