Mitt i Vasastan

DE TAR TILLBAKA JULEN

Förra året blev den inte av, den traditione­lla julbasaren på Lilla Adolf Fredriks skola. Men i år återställe­r skolans sexor ordningen.

- Mimmi Epstein

Lilla Adolf Fredriks skola har haft julbasar i princip varje år sedan 1970-talet. Förra året blev den inte av men nu är det populära evenemange­t tillbaka i Vasastan.

Den 16 december från klockan 11 kommer Lilla Adolf Fredrik på Dalagatan 18 att fyllas av julstämnin­g. Då ordnar årskurs sex klassisk julbasar med loppis och försäljnin­g av korv och ett lotteri där man kan vinna fina priser. I potten finns bland annat korgar med delikatess­er, teaterbilj­etter och presentkor­t på restaurang­er.

– Vi har gått runt i butiker i närheten och frågat om de vill vara med och sponsra. Alla pengar som vi får in från loppisen och lottförsäl­jningen går till vår klassresa, säger Anna Permert som går i sexan.

Hon och hennes klasskamra­ter berättar att det kommer att säljas allt från köksredska­p och leksaker till skidor och kläder.

Den årliga julbasaren startades på 1970-talet och har arrangerat­s av skolan. För två år sedan tog föräldrafö­ren- ingen över och förra året blev basaren inte av. Men nu är den tillbaka. En som varit med länge, närmare bestämt 19 år, är läraren Lena Lindfors.

– Vi jobbar med basaren i alla ämnen: matematik, svenska och bild till exempel. I det senare får eleverna måla skyltar, säger Lena Lindfors, som ser fram emot basarlörda­gen:

– Det brukar vara mycket folk, det känns som att alla elever och föräldrar kommer hit.

För den som inte kan komma på basaren, som pågår till klockan 16, men som vill vara med i lotteriet kan Vi i Vasastan meddela att lotter finns till försäljnin­g i skolan redan nu.

Vi jobbar med basaren i alla ämnen: matematik, svenska och bild till exempel. I det senare får eleverna måla skyltar.

 ??  ??
 ?? FOTO: LINDA GREN ?? TRADITION. Elever i sexan i Lilla Adolf Fredrik ordnar julbasar i Vasastan!
FOTO: LINDA GREN TRADITION. Elever i sexan i Lilla Adolf Fredrik ordnar julbasar i Vasastan!

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden