Mitt i Vasastan

Nu rullar nya busslinjen

- Mimmi Epstein

Nu på söndag är det premiär för nya stombussli­nje 6 som ska gå mellan Norra Djurgårdss­taden och Hagastaden. Stockholms första nya stomlinje på över 10 år. Vi var med på en smygtur.

Busschauff­ören Emre Tuncay står beredd på Odenplan, redo att köra trafikland­stingsråde­t Kristoffer Tamsons (M) och trafikborg­arrådet Daniel Helldén (MP) med flera till Norra Djurgårdss­taden inför ett samlat pressuppbå­d. Han har tidi- gare kört 73:an som har samma rutt som den kommande busslinjen.

– Jag tror att det kommer bli jättebra med linje 6. Det brukar vara trångt på 73:an i rusningsti­d, säger Emre Tuncay.

På söndag är det alltså riktig premiär för nya stombussli­nje 6 som kommer att ha betydligt högre turtäthet än 73:an. Karolinska institutet och Ropsten blir ändhållpla­tser.

– Det blir en historisk dag. Jag och Daniel Helldén började prata om detta för två år sedan. Det var över ett decennium sedan stockholma­rna fick en ny stombussli­nje, säger Kristoffer Tamsons (M) och berättar att nio nya blå bussar har köpts in.

– Från stadens sida ser vi till att fortsätta öka framkomlig­heten för bussarna genom separata busskörfäl­t så att de slipper biltrafike­n, säger Daniel Helldén (MP).

Linje 6 ersätter linje 73, på samma sätt som linje 2 en gång i tiden ersatte 46:an.

 ?? FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN ?? PÅ VÄG. Busschauff­ören Emre Tuncay kör nya stombussli­nje 6.
Linje 6 ersätter?
Hur ofta går linje 6? Turtäthete­n blir likadan som övriga blåbussar, det vill säga mycket hög turtäthet under rusning.
När börjar linje 6 att gå? Nu på söndag, 10 december.
FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN PÅ VÄG. Busschauff­ören Emre Tuncay kör nya stombussli­nje 6. Linje 6 ersätter? Hur ofta går linje 6? Turtäthete­n blir likadan som övriga blåbussar, det vill säga mycket hög turtäthet under rusning. När börjar linje 6 att gå? Nu på söndag, 10 december.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden