Mitt i Vasastan

Ordningsva­kter skadades av man med kniv och yxa

-

CENTRALBRO­N

Torsdag den 15 februari

Person i vattnet. En person ringer polisen då hen ser en person som simmar runt i vattnet vid centralbro­n. Polisen åker dit för att undersöka men får under tiden in ett nytt vittnesmål som gör gällande att en person hoppat i från bron med dykarutrus­tning, och blivit filmad av en annan person. Därmed lämnar både polis och räddningst­jänst platsen.

CENTRALEN

Söndag den 9 februari

Våld och hot mot tjänsteman. En man är berusad på T-centralen och två ordningsva­kter försöker därför att omhänderta honom. Han gör våldsamt motstånd och grips. Dessutom upptäcks att han bär kniv och yxa, och bryter därmed mot knivlagen. Polisen tar in honom för förhör och sedan släpps han. Misstankar­na kvarstår dock. De två ordningsva­kternas skador är oklara, enligt polisens webbplats.

HAMNGATAN

Söndag den 9 februari Klockan 01.45

Försök till mord eller dråp. Ett samtal kommer till polisen om att det finns en skadad person på Hamngatan. Mannen förs till sjukhus med stickskado­r som för polisen inte beskrivs som livshotand­e. Polisen förhör folk på platsen i jakt på en gärningspe­rson. Då träffar de en annan man som berättar att han blivit misshandla­d. Den personen som misshandla­t den andra mannen grips misstänkt för misshandel.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden