Mitt i Vasastan

Samarbete ska förhindra raggarstök­et på Sveavägen

- Mimmi Epstein

I tisdags möttes polisen, trafikkont­oret och boende på Sveavägen för att diskutera den stökiga situatione­n på gatan.

Fylla, höga ljud, nedskräpni­ng och avgaser. Enligt de boende på Sveavägen har problemet med gatufester­na där bilintress­erade träffas eskalerat det senaste året.

I tisdags bjöd trafikkont­oret in boende och polis till ett möte för att komma till rätta med situatione­n.

– Det var ett jättebra möte. De boende presentera­de olika förslag på åtgärder, allt från farthinder till hur man skulle kunna göra om hela den delen av staden, säger Måns Gauffin, kommunpoli­s på Norrmalm.

– Vi var överens om att situatione­n längs Sveavägen nattetid med olika former av regelbrott, störningar och oro har ökat de senaste åren. De boende är rädda, känner sig hotade och har svårt att sova på grund av oljud av olika slag. De filmer och foton som de visade bekräftar att situatione­n är allvarlig och förekommer regelbunde­t och under många timmar, säger Erik Söderberg på trafikkont­oret.

Medborgarl­öfte för 2018

Som Vi i Vasastan har skrivit tidigare är insatser på särskilt utsatta trafikplat­ser en del av polisens medborgarl­öften för 2018.

– När vi är där och syns så är det ju lugnt. Men när vi åker därifrån blir det sämre. Vi jobbar väldigt dagsbasera­t och i år är det valår vilket kräver mycket resurser. Samtidigt är Sveavägen en prioritera­d gata när det gäller vårt trafikarbe­te, säger Måns Gauffin.

Arbetsgrup­pen med boende på Sveavägen vill inte uttala sig i dagsläget utan säger att man valt ”den tysta diplomatin­s väg under tiden diskussion­er pågår”.

Nu ska polisen, stadsdelen och trafikkont­oret titta över de boendes förslag till åtgärder utifrån de områden som de ansvarar för. Sedan kommer parterna ha ytterligar­e ett möte innan man bjuder in de boende igen.

 ?? FOTO: PI FRISK ?? HÖGLJUTT. Trafiksitu­ationen på Sveavägen stör de boende på kvällar och nätter.
FOTO: PI FRISK HÖGLJUTT. Trafiksitu­ationen på Sveavägen stör de boende på kvällar och nätter.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden