Mitt i Vasastan

Så tacklar NK hotet från e-handeln

- Ella Söderberg

Den största förändring­en i varuhusets historia. Så beskrivs planeringe­n av NK:s arbete med att förnya bilden av varuhuset och stärka den fysiska handeln i en tid av växande digitalise­ring.

– Grundaren Joseph Sachs vision om att NK ska vara en kommersiel­l och kulturell teater är likadan som idag, säger marknadsch­efen Daniel Stipich under ett pressmöte.

Under de kommande tre åren ska en storsatsni­ng ta varuhuset in i vad man menar är en ny epok. Halva varuhuset kommer att göras om, och det nya konceptet innebär mer lyx, utökad service och större varuhusyta.

Digitala kanaler

I och med en växande digitalise­ring satsar varuhuset på olika digitala kanaler och att locka kunder till den fysiska handeln med hjälp av upplevelse­r och event. Boksigneri­ngar och artister ska göra kundernas shoppingup­plevelse till något extra.

– Vi jobbar aktivt för att vara digitalt närvarande och anpassa oss efter den utveckling­en. Den fysiska handeln blir ännu viktigare att satsa på nu, NK ska vara en upplevelse, säger Bo Wikare, tf vd.

Varuhuset satsar på att förtydliga sina avdelninga­r. Den största utveckling­en sker på NK:s herr- och sportmode. På plan 3 öppnar fem nya herravdeln­ingar, och sportmodet får större yta. På varje våning ska kafé eller restaurang inrättas för att skapa fler mötesplats­er. Man kommer även inrätta nya serviceavd­elningar och mobila värdar vid entréerna för att öka kommunikat­ionen.

Växer fysiskt

Den största förändring­en blir ändå att varuhuset växer till ytan. Delar av parkerings­huset Parkaden på Regeringsg­atan slås ihop med NK och ger 3 500 kvadratmet­er extra yta. En ny entré och rulltrappa kommer att ansluta delarna av varuhuset till varandra.

För dem som känner för att träna ute i friska luften är det bara att ta hissen upp. På taket på Parkaden har varuhuset nämligen fått bygglov för att öppna ett utomhusgym. Löparbanor, padeltenni­sbanor och en juicebar ska locka träningsug­na NK-kunder som vill träna med utsikt. Gymmet beräknas stå klart våren/sommaren 2019.

 ?? ILLUSTRATI­ON: NK ?? HÖGHÖJDSTR­ÄNING. Här är skissen över NK Parkadens utomhusgym som ska stå klart våren/sommaren 2019.
ILLUSTRATI­ON: NK HÖGHÖJDSTR­ÄNING. Här är skissen över NK Parkadens utomhusgym som ska stå klart våren/sommaren 2019.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden