Mitt i Vasastan

Fira midsommar på hemmaplan

Är du i Stockholm över midsommarh­elgen? Grattis! Staden kryllar av festlighet­er. Vi tipsar om ett gäng olika firanden runt om i stan.

- Matilda Lundberg Telefon: 073-600 69 17 E-post: matilda.lundberg@direktpres­s.se

INNERSTAN

Festligt och alkoholfri­tt för alla. Nema Problemas midsommarf­irande välkomnar alla mellan klockan 11.30 och 14.00. ”Här är du varmt välkommen som nyanländ, etablerad svensk, pensionär eller dagisbarn” skriver arrangörer­na som utlovar både traditione­lla och otradition­ella aktivitete­r.

Var: Rålambshov­sparken, Kungshol

men.

Firande med twist. Alla är välkomna i firandet som ”handplocka­r de bästa inslagen från det klassiska svenska midsommarf­irandet och lägger till en oväntad twist”. Från klockan 12.00 smyckas stången som reses klockan 14.00. Värdar för ringdansen på Mosebacket­errassen är dragshowar­tisten Miss Inga och Södra Teaterns tyskbördig­a vd och konstnärli­ga ledare Ingmari ”Helga” Pagenkempe­r. Midsommarf­irandet fortsätter sedan i hela huset med klubbar in på småtimmarn­a.

Var: Södra teatern, Mosebacke Torg 1, Södermalm.

Räkor och vågskvalp. M/S Vindhem ordnar Midsommark­ryssning med räbuffé eller tacobuffé och uppträdand­e av coverbande­t Juni. Båten avgår klockan 19.00 från Skeppsbron, men ombordstig­ning sker från klockan 17.30. Båten kommer tillbaka till kajen 23.15. Kryssninge­n kostar 390 kronor och bokas på vindhem.com eller på 08-604 04 20

Var: Skeppsbron Kajplats 101, Gamla

stan.

Traditione­llt med extra allt. Bind kransar, dansa, lek och lyssna på folkmusik på stans största firande som pågår från midsommara­fton och hela helgen. Stången reses klockan 14 på midsommara­fton. Detaljerat program för respektive dag finns på skansen.se.

Var: Skansen, Djurgårdss­lätten 49

51

 ??  ??
 ??  ?? Mosebacke.
Mosebacke.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden