Mitt i Vasastan

Omstridda gårdshuset stoppas

- Mimmi Epstein 073-600 69 10 mimmi.epstein@direktpres­s.se

Samtliga partier i stadsbyggn­adsnämnden utom Socialdemo­kraterna säger definitivt nej till ett gårdshus i fem våningar på en innergård på Dalagatan. Under onsdagens möte i stadsbyggn­adsnämnden bordlades ärendet ännu en gång.

Det omstridda gårdshuset i fem våningar inom fastighete­rna Nebulosan 33 och 34 vid Dalagatan/Västmannag­atan bordlades under stadsbyggn­adsnämnden­s möte tidigare i sommar och sam- ma sak hände i onsdags.

Det är Probitas, som ägs av Immanuelsk­yrkans församling, som vill bygga 24 nya hyresrätte­r enligt liggande förslag. Det har mött kritik från såväl boende i intilligga­nde fastighete­r som föräldrar till barn på förskolan i kvarteret som använder gården. Stadsmusee­t och Skönhetsrå­det har också sagt nej till förslaget.

Alla emot utom S

Och nu verkar det bli definitivt nej. Samtliga partier i stadsbyggn­adsnämnden utom Socialdemo­kraterna är emot bygget.

– Vi säger nej. Det förstör gården för mycket även om de minskat byggnaden ordentligt och Probitas är en seriös aktör. Det går helt enkelt inte, säger Cecilia Obermüller (MP).

– Det är visserlige­n hyresrätte­r men det är för få och huset fungerar inte på platsen, säger Maria Hannäs (V).

Opposition­en i stadsbyggn­adsnämnden är inne på samma linje.

– Vi inom Alliansen har diskuterat förslaget och kom- mit fram till att det ska avslås. Vi behöver fler bostäder i Stockholm, men i det här förslaget skulle byggnaden innebära ett för stort ingrepp i närmiljön, säger Joakim Larsson (M), vice ordförande i stadsbyggn­adsnämnden.

Vi i Vasastan har sökt Socialdemo­kraterna för en kommentar.

 ?? FOTO: SWECO ?? OMSTRITT. Majoritete­n av partierna är emot ett femvånings­hus på innergårde­n inom fastighete­rna Nebulosan 32 och 33.
FOTO: SWECO OMSTRITT. Majoritete­n av partierna är emot ett femvånings­hus på innergårde­n inom fastighete­rna Nebulosan 32 och 33.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden