Mitt i Vasastan

Populära bageriet växer med ny lokal

- Elin Jonsson

Valhallaba­geriet, inte bara på Valhallavä­gen utan nu också på Östermalms­gatan.

Kasper Mokrosinsk­i står utanför det nyöppnade bageriet och viftar bort getingar med en pappmapp.

– Vår andra kund i morse blev stucken. Getingarna verkar bo här uppe i hålet.

Markisen från det tidigare Tomtebager­iet har plockats ner i samband med öppningen av Valhallaba­geriet. Och getingarna som tidigare bott i markisens fästen gör nu revolt.

Kasper Mokrosinsk­i och Veronica Mokrosinsk­i fick chansen att köpa Valhallaba­geriet 2016. Veronica hade då arbetat på bageriet i nästan 10 år. Och med erfarenhet i bagaget väljer paret nu att expandera med ännu ett bageri ett par kvarter bort.

– Det ger oss utrymme till att vara kreativa och förnya sortimente­t lite. Våra och kundernas favoriter följer med till det nya bageriet men i en annan tappning, säger Veronica Mokrosinsk­i.

Veronica och Kasper står på gatan och välkomnar kunder och hejar på grannar. Många har frågat om det nyöppnade Valhallaba­geriet kommer sälja den maräng som såldes på Tomtebager­iet som tidigare låg här. Veronica försöker få tag på receptet – det gäller att bibehålla god relation med det tidigare bageriets stammisar, ha kvar Valhallaba­geriets nuvarande stammisar och att hitta nya kunder.

– Här bakas allt på plats – vi är ingen kedja där de bakar allt på annan ort och sedan kör ut till butiker. Detta är ett riktigt bageri – och vi är därför alltid nära kunden, säger Kasper Mokrosinsk­i.

Veronica bryter in och håller med om vikten av att det bakas direkt på plats.

– Detta är något som vi försökt stärka med den öppna planlösnin­gen. Vi vill att våra gäster är med i hela processen – mjölet ska kännas och lokalen ska fyllas av doften av nybakat.

 ?? FOTO: ELIN JONSSON ?? SATSAR. Kasper Mokrosinsk­i och Veronica Mokrosinsk­i i har öppnat sitt andra bageri.
FOTO: ELIN JONSSON SATSAR. Kasper Mokrosinsk­i och Veronica Mokrosinsk­i i har öppnat sitt andra bageri.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden