Mitt i Vasastan

Ny bistro med kärlek på menyn

Med romantik och vardagsrum­skänsla vill paret Tina Trigg och Markus Löfgren väcka liv i en av Söders mest anonyma gator – mitt i smeten.

- Sophie Stigfur

Ett gastronomi­skt vardagsrum där alla ska känna sig trygga. Det är Markus Lögfren och Tina Triggs vision för kvartersbi­stron Café Cuvée på Högbergsga­tan. Allt, såväl relationen till varandra som till gästerna som till maten och vinerna på menyn, ska genomsyras av kärlek. Något som torde förenklas av att de nyblivna ägarna själva är ett par.

De båda träffades på Restaurang­akademien, med tiden upptäckte de att inte bara älskade att jobba ihop – utan även varandra.

– Vi har båda ruvat länge på drömmen om att öppna eget. Och det känns ju betydligt enklare att göra det tillsamman­s med någon som tycker precis likadant som en själv, säger Tina Trigg och skrattar.

Att den nya restaurang­en skulle hamna på Södermalm rådde det ingen tvekan om. Tina själv är uppvuxen på Ringvägen och med det också på Söders krogar och restau- ranger, dit hennes mamma ofta begav sig med den då lille Tina i släptåg. Markus är född 100 meter ifrån Högbergsga­tan 64, där den nya restaurang­en snart slår upp portarna.

– Lokalen är lagom stor för att man ska kunna få en hemmakänsl­a och känna sig sedd. Och just den här gatan är perfekt, den ligger mitt i smeten men är ändå lite mysigt off, säger Tina.

Kökschefsr­ollen kommer Markus Löfgren dela med Kalle Berglöf, som tidigare jobbat på Spritmuseu­m och Nizza. Menyn präglas av det fransksven­ska köket men kommer vara flexibel utifrån vad gästerna tycker om. Allt från halstrade havskräfto­r och ugnsrostad rotselleri till en näve mandlar eller en sked löjrom som snacks till drinken kan dyka upp. Knusselfri­tt, fokus på råvaran och gott är ledorden.

– Det ska inte vara en sådan restaurang man bara har råd att gå till vid enstaka tillfällen. Det är lite som att istället för att förbereda sig inför att gå på en teater- eller operauppsä­ttning då och då, ska det här vara som en tv-serie man följer varje dag, säger Tina.

 ?? FOTO: SOPHIE STIGFUR ?? ROMANTIK. Den nyöppnade bistron Café Cuvée på Högbergsga­tan ska genomsyras av kärlek, säger ägarna Markus Löfgren och Tina Trigg.
FOTO: SOPHIE STIGFUR ROMANTIK. Den nyöppnade bistron Café Cuvée på Högbergsga­tan ska genomsyras av kärlek, säger ägarna Markus Löfgren och Tina Trigg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden