Mitt i Vasastan

Gallerian får två nya restaurang­er

Gröna råvaror i kombinatio­n med det mesta från havet. I en och samma lokal öppnar två nya restaurang­er i ombyggda Gallerian i City.

- Elin Jonsson

Gallerian på Hamngatan expanderar med hela 8 000 kvadratmet­er. Och till det öppnade i tisdags två nya restaurang­er med fokus på både fisk och grönt.

Malin Söderström och Carl Ullsten står sedan tidigare bakom The Fishery i Ringen centrum och tanken är nu att slå samman konceptet med deras nya satsning The Farm Family.

Två restaurang­er i en

Restaurang­erna kommer dela sittutrymm­en och kommer enligt krögarna kännas som en enda restaurang.

– Det är så himla roligt att göra någonting från start på det här viset. Att ha en tom lokal med endast fyra väggar och se över hur man utnytt- jar utrymmet och skapar en trevlig atmosfär på bästa sätt, säger Malin Söderström.

Smygöppnad­e

Köken smygöppnad­es i tisdags och väntas rulla för fullt kommande vecka.

– Vi har, eller ja okej Calle har, jobbat på en app som också kommer att lanseras i samband med öppningen. Med den kommer man kunna beställa, betala och sedan hämta sin mat. Ett bra alternativ för personer som arbetar i närheten och vill ha en snabb, hälsosam och god lunch, säger Malin Söderström.

The Fishery och The Farm Family kommer att erbjuda maträtter i stil med rosenkål med marinerad tofu, mozzarella med kryddrosta­de betor i mandeldres­sing och gröna bönor med grillad svensk kyckling.

Det är så himla roligt att göra någonting från start.

 ?? FOTO: THE FISHERY ?? NYA KROGAR. Malin Söderström och Carl Ullsten står sedan bakom The Fishery och ska nu slå samman det med konceptet The Farm Family
FOTO: THE FISHERY NYA KROGAR. Malin Söderström och Carl Ullsten står sedan bakom The Fishery och ska nu slå samman det med konceptet The Farm Family

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden