Mitt i Vasastan

Nya planen: En skola på Karlbergsv­ägen

- Emma Thimgren

Det har varit många turer kring Kadetten 29 på Karlbergsv­ägen 77 i Vasastan. Planerna på att riva och bygga bostadshus har nu lagts på is – istället har ett nytt förslag kommit upp på agendan.

Det har varit många turer kring Kadetten 29 på Karlbergsv­ägen 77 i Vasastan. Som vi tidigare skrivit har ägarna Karlbergsv­ägen 77 Fastighets AB velat riva fastighete­n och bygga ett nytt bostadshus. De planerna har

Istället för att riva den stora fastighete­n Kadetten 29 på Karlbergsv­ägen 77 kan det bli aktuellt att göra om den till en ny skola.

nu lagts på is och istället har ett nytt förslag kommit upp på agendan.

De tär Samhällsby­ggnadsbola­get i Norden AB, SBB, som lagt ett bud på Kadetten 29 för att renovera fastighete­n och göra om den till en skola, antingen på grundskole- eller gymnasieni­vå.

– Vi tycker att Stockholm behöver fler skollokale­r i centrala lägen och det är en väldigt bra fastighet för skol- lokaler, säger Ilija Batljan, vd och grundare av SBB.

Tänker ni er att det ska bli en kommunal skola eller en skola i privat regi?

– Det återkommer vi om, säger Ilija Batljan.

Nu pågår budprocess­en som förväntas vara avslutad i december. Om de vinner budgivning­en beräknar SBB att skolan skulle kunna vara färdig till nästa höst.

 ?? FOTO: MIMMI EPSTEIN ?? KORVFABRIK­EN. Kontorshus­et på Karlbergsv­ägen 77 kallar Korvfabrik­en för att det tidigare rymde just en korvfabrik.
FOTO: MIMMI EPSTEIN KORVFABRIK­EN. Kontorshus­et på Karlbergsv­ägen 77 kallar Korvfabrik­en för att det tidigare rymde just en korvfabrik.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden