Mitt i Vasastan

Ny krog på Rådmansgat­an satsar på autentisk tapas

- Elin Jonsson

Här är Vasastans nya kvarterskr­og med mat från norra Spanien.

Sara Sjöström har tillsamman­s med sin fästman Venancio ”Kiko” Francisco öppnat La Tonteria på Rådmansgat­an i Vasastan. La Tonteria serverar tapas och mat med inspiratio­n från flera områden i norra Spanien.

Paret har sedan tidigare Tutto Bello vid Tegnérlund­en och stammisarn­a där önskade fler rätter med skaldjur och kött. Något som det inte fanns utrymme för på restaurang­en i Tegnérlund­en.

– Vi har letat lokal i ett år och nu blev den här i Vasastan ledig och vi slog till direkt. Och till råga på allt är det ett stenkast från där vi bor. Något som underlätta­r eftersom att jag just nu är mammaledig, säger Sara Sjöström.

La Tonteria har nu varit öppet några veckor och responsen har enligt Sara varit jättebra.

– Tanken var ju att erbjuda Vasastan en kvarterskr­og dit man kan gå för både en enklare tapasmidda­g under en vardag eller en långsittni­ng på helgen. Ett ställe dit människor i området kan gå och äta autentisk spansk mat på ett mysigt ställe, säger Sara Sjöström.

På La Tonteria erbjuds gambas a la ayo, oxfile med anklever, hjärtmussl­or med salsa espinaler och flera vegetarisk­a och veganska alternativ.

– Kockarna heter Kiko och Tito och är båda från Spanien. Och feedbacken från både stammisar, spanjorer och fnya gäster har varit superbra, säger Sara Sjöström.

 ??  ?? LAGAR SPANSKT. Tito och Kiko är båda kockar på La Tonteria. Kiko och Sara äger restaurang­en tillsamman­s.
LAGAR SPANSKT. Tito och Kiko är båda kockar på La Tonteria. Kiko och Sara äger restaurang­en tillsamman­s.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden