Mitt i Vasastan

Fartguppen mot raggare blir kvar

De tillfällig­a farthinder som satts ut på Sveavägen för att stoppa för raggarstök­et måste plockas bort när snön kommer. Nästa år ska istället permamenta hinder placeras ut på samma plats.

- Mimmi Epstein 073-600 69 10 mimmi.epstein@direktpres­s.se

Nästa år byts de tillfällig­a farthindre­n som ska sätta stopp för raggarstök­et på Sveavägen ut till permanenta.

Som Vi i Vasastan har skrivit flera gånger har de boende på Sveavägen länge störts av buskörning, fylla, nedskräpni­ng och avgaser.

I februari i år träffades polisen, trafikkont­oret, stadsdelsf­örvaltning­en och boende för att komma till rätta med problemen och tidigare i år sattes det upp tillfällig­a fartgupp i båda fartriktni­ngar i höjd med Vanadislun­den.

I måndags träffades de olika aktörerna och boende igen för ett utvärderin­gsmöte.

– Farthindre­n kommer att tas bort när snön kommer eftersom de inte fungerar att ha kvar när staden ska börja ploga. Nästa år kommer permanenta farthinder upp, liknande de i höjd med Handelshög­skolan, säger Gustaf Bergeröd, områdesans­varig på trafikkont­oret.

De betongsugg­or som ska göra det svårare att parkera på trottoaren kommer att bytas ut till blomurnor som en permanent lösning, också det under 2019.

De boendes förslag om att sänka hastighete­n från 50 till 40 kilometer i timmen ska också genomföras men tidigast 2020 när turen har kommit till Norrmalm i stadens stora projekt för att sänka hastighete­rna i stan.

Andra boendeförs­lag som att fimpa körfält eller bygga c y kelbanor i s t ä l l e t f ör busskörfäl­t ska utredas inom det större projektet för Sveavägens framtida utformning som fortfarand­e pågår.

 ?? FOTO: PER BRANDT ?? De tillfällig­a farthindre­n tas bort lagom till att snön kommer. Under 2019 ska permanenta hinder komma på plats.
FOTO: PER BRANDT De tillfällig­a farthindre­n tas bort lagom till att snön kommer. Under 2019 ska permanenta hinder komma på plats.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden