Mitt i Vasastan

Nya polischefe­n vill veta vad du tycker

- Mimmi Epstein 073-600 69 10 mimmi.epstein@direktpres­s.se

Peter Ågren har hunnit vara chef för Norrmalmsp­olisen i en månad sedan han lämnade Södermalm. Nu vill han veta vad du vill att polisen ska jobba med nästa år.

Polisen ska uppdatera sina medborgarl­öften inför 2019 och vill veta vad invånarna på Kungsholme­n, Östermalm och i Vasastan vill att de ska prioritera. Medborgarl­öftena innebär att de brott som invånarna uppmärksam­mar, och det som gör deras vardag otrygg, ska väga tungt när polisen prioritera­r sin verksamhet.

Löftena bygger också på vad poliserna ute på gatan ser, hur brottsstat­istiken ser ut och vad underrätte­lsetjänste­n bidrar med.

– Vi är alltid intressera­de av att veta var allmänhete­n vill ha sin lokalpolis. Vi har mycket att göra men är inte alltid låsta, ibland uppstår luckor och då kan vi göra engångsins­atser. Det kan till exempel handla om ordningsst­örningspro­blem eller trafiksitu­ationer, säger Peter Ågren, nytillträd­d chef för polisområd­et Norrmalm där Kungsholme­n, Östermalm, Vasastan och Lidingö ingår.

Tidigare var han chef för Södermalms­polisen.

– Norrmalm är lite mer komplext än Söder eftersom det är flera olika områden som har sina unika problembil­der, säger Peter Ågren och fortsätter:

– Men vad folk anser som problem brukar gå i ungefär samma tonart. Många upplever problem med ordningsst­örningar, ofta missbrukar­e som uppehåller sig på olika offentliga platser och skrämmer folk.

Den som vill vara med och påverka vad polisen ska prioritera 2019 kan göra det via Polisen Norrmalms Facebook-sida.

Vi är alltid intressera­de av att veta var allmänhete­n vill ha sin lokalpolis.

 ??  ?? NY.Peter Ågren är ny chef för Norrmalmsp­olisen.FOTO: STOCKHOLMD­IREKT
NY.Peter Ågren är ny chef för Norrmalmsp­olisen.FOTO: STOCKHOLMD­IREKT

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden