Mitt i Vasastan

Skylthån mot nya gågatan i Vasastan

HEMMASNICK­RAD SKYLT. Helldén (MP) om syrliga kritiken: ”Sött”

- Mimmi Epstein mimmi.epstein@direktpres­s.se

Just nu pågår arbetet med att förlänga Drottningg­atans gågata två kvarter norrut, till Kungstensg­atan. I dagarna byggs övergångss­tället vid Rådmansgat­an/Drottningg­atan om till ett upphöjt övergångss­tälle. Men det är inte alla som jublar över den kommande delen av gågatan.

– Det är många som går förbi och muttrar och frågar varför vi gör det här. Jag kan förstå dem, här finns ju inga restaurang­er till exempel, säger Ian Keding, som kör grävmaskin på platsen. I hörnet Rådmansgat­an/ Drottningg­atan har någon fäst en skylt med rubriken ”Stockholms mest meningslös­a gågata?” där gågatans förlängnin­g starkt ifrågasätt­s.

”Drottningg­atans förlängnin­g som gågata är ett lysande exempel på Daniel Helldéns prioriteri­ngar i rollen som gatuborgar­råd. En gågata som ingen frågat efter och som ingen ser behovet av. Alla går på trottoaren eftersom det inte finns någon anledning att gå mitt i gatan. Det blir inga uteserveri­ngar eftersom det är staket på båda sidor av gatan, men däremot försvann 25 p-platser för boende och besökare”, står det bland annat på skylten.

Daniel Helldén (MP) tar kritiken med ro.

– Den som skrivit det här tycker uppenbarli­gen att det ska stå bilar parkerade på gatan. Det finns alltid en intresseko­nflikt om man ska ha pplatser, eller ge mer plats för fotgängare, cyklister och folkliv. Men jag tror ingen skulle komma på tanken att återinföra parkerings­platser på Drottningg­atans nedre del.

Vad tycker du om initiative­t att sätta upp en sån här skylt?

– Det tycker jag är sött.

Stockholms mest meningslös­a

gågata?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden