Mitt i Vasastan

Vinnaren i vår tävling! Vasastans bästa pizza

Vill du äta Vasastans bästa pizza ska du bege dig till Roslagsgat­an 15. Det menar Vi i Vasastans läsare som gav napolitans­ka stället Meno Male 20 procent av rösterna i vår stora pizzaomrös­tning.

- Mimmi Epstein mimmi.epstein@direktpres­s.se

Det vi lägger på pizzorna skärs för hand och vi tummar inte på mängden.

Det var en jämn kamp. Men med 20 procent av rösterna kammade Meno Male på Roslagsgat­an hem titeln som Vasastans bästa pizzeria i Vi i Vasastans omröstning.

– Jätterolig­t. Det är ett fantastisk­t betyg, vilken ära, säger Gustav Öhnfeldt som öppnade på Roslagsgat­an för ungefär 2,5 år sedan.

Finns i flera stadsdelar

Bara ett halvår senare öppnade han på Kungsholme­n och i höstas var det Östermalms tur.

– Nu vårdar vi det vi har. Vi är inte ute efter att öppna hundra pizzerior även om vi är sugna på Söder också, säger Gustav Öhnfeldt.

Pizzorna som serveras är Neapel-inspirerad­e och gräddas i en 2,5 ton tung vedugn som kommer från just Neapel. Degarna jäser upp till tre dygn.

– Det vi lägger på pizzorna skärs för hand och vi tummar inte på mängden, det ska kännas generöst. Tycker man att det är för lite ska man kunna be om mer. Vi använder oss av den bästa osten och den bästa parmaskink­an, det är därför en pizza kostar 160 kronor, säger Gustav Öhnfeldt.

Flirtar med fredagsmys­et

De populärast­e pizzorna är ”Ndjuja” med stark salami och specialare­n ”Meno male” med bland annat buffelmozz­arella, ruccola och pomodorini.

– Det är vårt sätt att flirta med fredagsmys­et. Det är de grejer man skulle plocka i korgen om man skulle gå till Ica Baronen och köpa lyxpizza-ingrediens­er, säger Gustav Öhnfeldt.

 ??  ??
 ?? FOTO: JANNIE FLODMAN ?? GLADA VINNARE. Youmess Kasmi, Enzo Tattaravo, Enejda Tuska och Gustav Öhnfeldt.
FOTO: JANNIE FLODMAN GLADA VINNARE. Youmess Kasmi, Enzo Tattaravo, Enejda Tuska och Gustav Öhnfeldt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden