Mitt i Vasastan

Nya bistron på Jarlaplan – där hundar är välkomna

- Mimmi Epstein 073-600 69 10 mimmi.epstein@direktpres­s.se

Soppor efter säsong, vardagsrum­skänsla och planer på en specialmen­y för hundar. För en knapp månad sedan öppnade ett nytt ställe vid Ellen Keys park.

På Birger Jarlsgatan 76, intill Ellen Keys park, där Café Jarla tidigare låg har Bistro & Café Ellen flyttat in. Mycket är sig likt från tidigare och det är delvis samma gäng som ligger bakom men en av ägarna, Christian Valentini är ny.

– Namnet knyter an till grannskape­t och jag har läst på lite. Ellen Key var ju en författare som stod för jämställdh­et och var före sin tid. Det kan vi förknippa oss med. Och så är det inte så många som vet om parkens namn, vi kanske kan hjälpa den att få lite uppmärksam­het, säger Christian Valentini, som har jobbat i branschen i 25 år. Bland annat har han drivit Deli di Luca på Söder och tidigare Non Solo bar på Odengatan.

– Jag har gjort min beskärda del och det är ganska slitsamt men jag såg potentiale­n i den här lokalen och är uppvuxen i Vasastan. Jag tänkte: nu kör vi! Det här kommer att bli skitbra.

Klassiker till rimligt pris

På Ellens meny finns flera klassiker, som köttbullar och caesarsall­ad, men också dagens soppa som varierar efter säsong.

– Gemensamt är att allt görs här från grunden och man ska kunna äta för ett rimligt pris.

Till sommaren har man sökt tillstånd för en 120 kvadratmet­er stor uteserveri­ng i parken med plats för cirka 100 personer. Man väntar också på ett alkoholtil­lstånd och kommer när det är i hamn att börja med kvällsöppe­t.

Ytterligar­e en idé är att ha en särskild meny för hundar.

– Det är inte klart än, men det är tanken. Vi är ett hundvänlig­t ställe.

 ??  ??
 ?? FOTO: MIMMI EPSTEIN ?? NYÖPPNAT. Christian Valentini är en av ägarna bakom nya Bistro & Café Ellen.
FOTO: MIMMI EPSTEIN NYÖPPNAT. Christian Valentini är en av ägarna bakom nya Bistro & Café Ellen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden