Mitt i Vasastan

LJUSMÄSTAR­EN

Göran får Karlberg att lysa – året om.

- Mimmi Epstein 073-600 69 10 mimmi.epstein@direktpres­s.se

Vissa har velat ge ett bidrag men då har jag sagt nej. De vänliga orden betyder mer för mig än pengar.

De senaste fem åren har marschalle­r lyst upp i lilla Drejarpark­en mittemot Karlbergs station i veckoslute­n under de mörkaste månaderna.

Vi har träffat mannen bakom initiative­t.

Göran Sandström har bott i Birkastan i 37 år. De senaste fem åren har han ställt ut marschalle­r i Drejarpark­en. Oftast i slutet av veckorna.

– Jag börjar första advent och håller på i december och till den sista januari. Jag är inte religiös, säger Göran Sandström, som bor på Birkagatan och ser marschalle­rna från sitt fönster.

”Vill sprida värme”

– Jag tyckte att det var väldigt mörkt och vill gärna sprida värme och ljus. Det är väldigt uppskattat, folk brukar komma fram och säga att de har undrat vem det är som tänder marschalle­rna. Hur många marschalle­r det blir varierar och beror på väder och vind, men det brukar vara mellan 30 och 40 stycken.

Ibland har det hänt att grannar har lämnat brev på platsen.

– ”Till dig som gör så fint i Drejarpark­en” har det stått och så har de tackat för att jag sprider värme. Vissa har velat ge ett bidrag men då har jag sagt nej. De vänliga orden betyder mer för mig än pengar, säger Göran Sandström och fortsätter:

– Det är i alla fall ingen som har sagt ”vad fan håller du på med?”

Tänker du på något speciellt när du tänder marschalle­rna?

– Att jag inte ska bränna mig.

 ??  ??
 ?? FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN ?? LYSER UPP. Göran Sandström sprider ljus i mörkret och tänder marschalle­r i Drejarpark­en i Birkastan.
FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN LYSER UPP. Göran Sandström sprider ljus i mörkret och tänder marschalle­r i Drejarpark­en i Birkastan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden