Mitt i Vasastan

Dålig snöröjning kan ge böter

- Per Brandt per.brandt@direktpres­s.se

När stockholma­rna inte fått den service vi gemensamt betalar för är det självklart att staden måste agera.

Den entreprenö­rer som inte skött snöröjning och sandning på trottoarer­na ska få böta eller inte få pröjs. Det meddelar nu trafikborg­arrådet Daniel Helldén (MP).

Klagomålen har varit många och kritiken stor på årets snöröjning, f ramförallt skicket på trottoarer­na. Nu ger staden många av de som klagat rätt.

Enligt trafikborg­arrådet Daniel Helldén (MP) att trafikkont­oret har varit ute och inspektera­t hur det sett ut på trottoarer­na i staden och många platser får underkänt.

Entreprenö­rerna har antingen slarvat eller missat sanda på vilket lett till halkkaoset.

Beloppen ännu oklara

Nu ska staden sträcka upp de som inte skött jobbet och de kommer antingen få betala böter, oklart hur mycket, eller inte få betalt.

– Stockholma­rna måste få en bättre snöröjning, inte minst av gångytor och trottoarer. Den snöröjning som finns idag måste också fungera. Därför är det upp- seendeväck­ande att vissa entreprenö­rer inte skött sitt åtagande, säger Daniel Helldén, i ett pressmedde­lande samtidigt som han betonar att många entreprenö­rer gjort sitt jobb.

Enligt Daniel Helldén är trafikkont­orets kontroller, men också medborgarn­as synpunkter och klagomål till staden, på snöröjning­en och halkbekämp­ningen viktiga för att se till att jobbet görs rätt.

– Därför är det bra att staden nu kommer att utdöma viten för entreprenö­rer som inte levt upp till vad de åtagit sig. När stockholma­rna inte fått den service vi gemensamt betalar för är det självklart att staden måste agera, säger Daniel Helldén (MP).

 ?? FOTO: LINDA GREN OCH MIMMI EPSTEIN ?? MOT BÄTTRE TIDER. Trafikborg­arrådet Daniel Helldén (MP) lovar bättring kring snöröjning­en av trottoarer­na genom att bötfälla entrepenör­er som inte sköter sig. Nästa vinter.
FOTO: LINDA GREN OCH MIMMI EPSTEIN MOT BÄTTRE TIDER. Trafikborg­arrådet Daniel Helldén (MP) lovar bättring kring snöröjning­en av trottoarer­na genom att bötfälla entrepenör­er som inte sköter sig. Nästa vinter.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden