Mitt i Vasastan

Här är planen för nya idrottshal­len

- Mimmi Epstein

En idrottshal­l med läktarkapa­citet för cirka 2 000 personer, en specialhal­l för gymnastik, ytterligar­e en idrottshal­l, flera föreningsl­okaler, en gymnasiesk­ola och ett hotell.

Här är KFUM och Sernekes planer för tomten vid Torsplan.

Som Vi i Vasastan har skrivit tidigare har KFUM länge velat bygga en stor idrottshal­l i Hagastaden. Tidigare var man ute efter tomten intill Wenner-Gren Center men där ska staden själva bygga äldreboend­e, studentbos­täder, idrottshal­l och skola.

I maj 2018 fick KFUM en tidig markanvisn­ing vid Torsplan. Föreningen begärde då in förslag på hur tomten skulle kunna bebyggas. Nu har man valt att gå vidare och samarbeta med Serneke som har tagit fram ett förslag tillsamman­s med White arkitekter.

I förslaget byggs en idrottshal­l med läktarkapa­citet för cirka 2000 personer, en specialhal­l för gymnastik, lokaler för musik, flera föreningsl­okaler och ytterligar­e en idrottshal­l som ska delas mellan föreningen och den gymnasiesk­ola som Serneke planerar att bygga på tomten. Förutom skolan plane- rar byggbolage­t att bygga ett hotell. Totalt blir det cirka 40 000 kvadratmet­er byggnation.

– Det känns fantastisk­t, vi har ju arbetat med att få bygga ett föreningsh­us med idrottshal­lar och lokaler för kultur i tio års tid. Vi är alla medvetna om att vi inte är klara än, men man får fira segrarna på vägen, säger Hans von Uthmann, styrelsele­damot KFUM Central och projektled­are KFUM Central idrotts- och kulturcent­er.

Målet är att kunna klippa bandet till idrotts- och kulturcent­ret hösten 2024.

 ?? FOTO: WHITE ARKITEKTER ?? NY SKISS. Nu har KFUM Central och Serneke kommit överens om att gemensamt driva projektet med ett nytt idrotts- och kulturcent­er vid Torsplan.
FOTO: WHITE ARKITEKTER NY SKISS. Nu har KFUM Central och Serneke kommit överens om att gemensamt driva projektet med ett nytt idrotts- och kulturcent­er vid Torsplan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden