Mitt i Vasastan

Hon hyllas för arbete mot utanförska­p

- Albin Tingstedt albin.tingstedt@direktpres­s.se

… Eva Nilsson, nominerad till Samhalls Visa vägen-pris och tidigare vinnare av Stå upp för Vasastan.

Hur känns det att vara nominerad till Visa vägen-priset, ett pris till personer som öppnar för personer med funktionsn­edsättning och bryter deras utanförska­p på arbetsmark­naden?

– Det är kul! Jag är nästan 100 procent säker på att jag vet vem det var som nominerade mig till priset. Det kan ha varit någon jag jobbade tillsamman­s med på Kammis där jag hade en textilgrup­p.

Kammis var en ideellt driven mötesplats för behövande som Eva tidigare hade på Kammakarga­tan. För det arbetet tilldelade­s hon VasastanDi­rekts pris Stå upp för Vasastan.

Var kommer samhällsen­gagemanget ifrån?

– Hemifrån tror jag! Mamma var likadan. Vi hade fadderbarn när jag var liten och

Jag tål inte att se orättvisor utan att göra något åt dem.

vi skickade kläder till Österrike och krigsfamil­jer där. Jag tål inte att se orättvisor utan att göra något åt dem. Att förändra situatione­n och göra skillnad för människor. Det behöver inte vara mycket. Jag har själv knappt några resurser, bara ett par symaskiner, och det gör skillnad för många människor. Det känns kul att kunna hjälpa till. Vad har du på gång?

– STICK TOGETHER. Jag har en massa tyg kvar från textilgrup­pen med Kammis, och varför ska jag bara ha det stående hemma när jag lika bra kan göra något av det? Jag vill genom det att kvinnor som sitter hemma själva ska få möjlighet att komma ut och träffa folk, fika och sy. Man behöver inte ens sy om man inte vill.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden