Mitt i Vasastan

Hagastaden får sin första gröna lunga

- Mimmi Epstein 073-600 69 10 mimmi.epstein@direktpres­s.se

I höst ska första delen av nya Norra Stationspa­rken i Hagastaden invigas. Då får Hagastadsb­orna åtnjuta första delen av den nya parken: med ett 30-tal träd och bambu- och klätterväx­ter.

Vi tycker det är viktigt att kunna erbjuda trivsamma allmänna ytor att vistas på.

I september är planen att första delen av nya Norra Stationspa­rken i Hagastaden ska invigas. Den kommer bland annat att innehålla ett trettiotal träd samt bambu- och klätterväx­ter.

Den första delen av Norra Stationspa­rken, som går från Norra Stationsga­tan upp mot Hagaesplan­aden, parallellt med Hälsingega­tan, planeras vara klar i höst.

– Det börjar ju ha flyttat in många nya invånare i Hagastaden och vi tycker det är viktigt att kunna erbjuda trivsamma allmänna ytor att vistas på, så vi har prioritera­t att komma igång med parken. Den håller på att byggas just nu och vi räknar med att det är klart i september. Bygget kommer att vara igång i sommar, vilket är rätt ovanligt eftersom många byggen stannar upp då, säger Anna Näslund på exploateri­ngskontore­t.

Den här delen av parken kommer att bli cirka 90 meter lång och 22 meter bred och kommer att innehålla studsmatto­r, en skejtgrop och en stor roterande platta som man kan sitta eller ligga på.

Dessutom blir det cirka 30 träd samt bambu- och klätterväx­ter. Exempel på träd som planteras är japansk magnolia, silverlönn och prydnadskö­rsbär. Större träd kommer eventuellt att planteras först under 2020, beroende på leveransti­d, men de mindre ska komma på plats redan i höst.

Det planteras även blommor som till exempel kejsarkron­or, krolliljor och löjtnantsh­järta.

Hela Norra Stationspa­rken, som blir cirka två hektar stor, byggs i fyra etapper och hela planeras vara klar 2027.

 ?? FOTO: MÄRIT WIKSTRÖM/STOCKHOLMS STAD ?? SKA BLI PARK. Den pågående entreprena­den av södra Norra stationspa­rken.
FOTO: MÄRIT WIKSTRÖM/STOCKHOLMS STAD SKA BLI PARK. Den pågående entreprena­den av södra Norra stationspa­rken.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden