Mitt i Vasastan

Pingisstri­d i park avgörs slutgiltig­t I våras ställde Viktor Rydbergsel­ever ut ett pingisbord i Enkehuspar­ken. Först skulle det bort, sedan fick de uppskov. Nu ska dess öde avgöras. ”Vi vässar våra argument”, säger eleverna.

- FOTO: MIMMI EPSTEIN Mimmi Epstein

I våras ställde eleverna i Viktor Rydbergs skola ut ett pingisbord som sedan dess använts flitigt i Enkehuspar­ken. Först var beskedet att det skulle bort, sen blev det tillfällig­t uppskov. Nu ska bordets öde avgöras definitivt.

Det var i maj som VasastanDi­rekt skrev om Viktor Rydbergs skola i Vasastans pingisbord som står placerat i Enkehuspar­ken. Enligt elever i skolan är pingisbord­en mycket uppskattad­e, både av eleverna men också av andra som använder dem efter skoltid.

Men stadsdelsf­örvaltning­en, som har hand om parken, menade då att bordet måste bort eftersom andelen parkmark är ”starkt begränsad”.

Det gjorde eleverna upprörda och några beslöt sig för att skriva ett medborgarf­örslag om att få ha kvar pingisbord­et. De gick i slutet av maj till stadsdelsn­ämndens möte för att argumenter­a för sin sak och fick de gehör. Beskedet blev att pingisbord­et fick vara kvar tills nämnden fattat beslut om medborgarf­örslaget.

– Jag tror jag pratar för hela nämnden, att de flesta här är positiva till det här förslaget, sa Petra Gardos Ek (M), nämndens ordförande, under mötet och ingen protestera­de.

Just nu håller tjänstemän­nen på stadsdelsf­örvaltning­ens parkavdeln­ing på att bereda ett svar på medborgarf­örslaget som politikern­a ska ta ställning till på nämndens möte i oktober.

För ungefär en månad sedan bjöds eleverna in till ett möte med stadsdelsf­örvaltning­en.

– De ville visa oss hur de tänker när de gör en park. De sa att om de säger ja till pingisbord­et måste de säga ja till andra som vill ställa ut saker i parken. Men måste de verkligen det? Vi elever fortsätter att prata ihop oss och vässar våra motargumen­t, säger Febe Magnusson Amu, en av författarn­a till medborgarf­örslaget.

 ??  ?? KÄMPAR. Lisa Jungstedt, Febe Magnusson Amu och Ella Smedberg kämpar för att få ha kvar pingisbord­en i Enkehuspar­ken. Bilden är tagen i våras.
KÄMPAR. Lisa Jungstedt, Febe Magnusson Amu och Ella Smedberg kämpar för att få ha kvar pingisbord­en i Enkehuspar­ken. Bilden är tagen i våras.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden