Mitt i Vasastan

Stockholma­re har fått nog av klagande grannar

-

Jag har en granne som älskar veteranbil­ar. Otaliga kvällar under sommarhalv­året blir hela vårt hus varse det när han låter motorerna gå på tomgång medan han skruvar på gud vet vad. Grannens passionera­de hobby får både balkongräc­kena och mitt humör i gungning. I synnerhet som han ofta lyckas dra igång sitt långvariga tomgångsbr­ummande precis när vi ska lägga våra barn.

Trots det besinnar jag mig och låter bli att klaga av den enkla anledninge­n att det inte alltid är helt tyst i vår lägenhet heller. Barnens vredesutbr­ott och våra musik- och danssessio­ner på helgmornar­na är inte helt ljudlösa om jag säger så. Men så är det ju i en stad. Allt låter och alla andra kan inte ha exakt samma tider, vanor och intressen som jag.

Jag verkar inte vara ensam. Nyligen skrev över 30000 personer på en namninsaml­ing till stöd för Södra teatern efter att grannar överklagat beslutet att låta dem arrangera 21 konserter, som tystnar klockan 22, på Mosebacket­errassen nästa sommar.

Jag har full förståelse för att man i affekt ryter åt en granne som väsnas för mycket. Men därifrån är steget långt till att börja driva rättsliga processer mot verksamhet­er som håller sig till gällande ramverk och faktiskt är nödvändiga för att Stockholm inte ska bli en vacker, död stad.

Allt låter och alla andra kan inte ha exakt samma tider, vanor och intressen som jag.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden