Mitt i Vasastan

Permanenta farthinder på plats på Sveavägen

- Mimmi Epstein

Flera boende vittnar om att problem med både raggarstök och fortkörnin­g på Sveavägen fortsätter och har eskalerat de senaste åren. Under natten till i i torsdags kom permanenta farthinder på plats.

Som VasastanDi­rekt har skrivit återkomman­de om så är det ett stort problem på Sveavägen med fylla, stök, raggarträf­far och fortkörnin­g. En arbetsgrup­p bestående av boende, polis, stadsdelsf­örvaltning­en och trafikkont­oret har träffats flera gånger för att komma tillrätta med problemen.

Vissa boende anser att det är raggarträf­farna med tillhörand­e hög musik, fylla, och offentligt urinerande som stör mest medan andra menar att det är fortkörnin­g som är huvudprobl­emet.

För att åtminstone komma till rätta med fortkörnin­g har det en tid planerats permanenta farthinder på Sveavägen. Egentligen skulle de ha varit på plats i början av augusti men då andra trafikarbe­ten som låg tidigare i tidsplanen drog ut på tiden fördröjdes planerna.

Under natten till i torsdags kom farthinder på plats ungefär vid Sveavägen 119. En av de boende som störts av nattlig fortkörnin­g och som vill vara anonym är glad att det sätts in åtgärder mot de som kör för fort.

– Fartdårarn­as tid måste vara över inom kort. Det är olidligt. Ljudnivån är sjukt hög. Det känns mycket obehagligt, det som pågår på gatan. Men vi är glada att något nu sker. Vi ser fram emot fortsatt liv utan störning nattetid.

Förra veckan kom även det gräskantss­kydd som ska hindra bilar att köra upp i Vanadislun­den på plats.

 ?? FOTO: MIMMI EPSTEIN ?? VARNING FÖR GUPP. Några av de fartgupp som ska upp på Sveavägen är på plats.
FOTO: MIMMI EPSTEIN VARNING FÖR GUPP. Några av de fartgupp som ska upp på Sveavägen är på plats.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden