Mitt i Vasastan

Nabos undersökni­ng

- KÄLLA: NABO

Undersökni­ngen genomförde­s i mitten av april och 500 föreningar svarade. Underlaget från förvaltnin­gen består av omkring 1 600 föreningar.

● 49 procent har lokalhyres­gäster. 42 procent av lokalhyres­gästerna har olika typer av servicever­ksamhet. 29 procent har bar-, kafé- eller restaurang­verksamhet.

● Av föreningar­na som påverkas av coronakris­en är minskade intäkter från lokalhyres­gäster det näst största orosmolnet med 30 procent (utmaningar med årsstämman 84 procent).

30 procent av föreningar­na med lokalhyres­gäster har genomfört någon form av stödåtgärd, och ytterligar­e 30 procent överväger att vidta åtgärd.

Vanligaste åtgärden som genomförts − 42 procent − är att sänka hyran tillfällig­t utan att det blir en skuld till föreningen. Ytterligar­e 8 procent har helt efterskänk­t hyra.

32 procent har skjutit upp hyran för senare betalning och resterande har sänkt hyran så att det blir en skuld till föreningen.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? UNDERSÖKNI­NG. Bostadsför­valtaren Nabo har i en undersökni­ng kommit fram till att försenade betalninga­r från lokalhyres­gäster till bostadsrät­tsförening­ar dubblerats i mars och april, jämfört med samma period 2019.
FOTO: MOSTPHOTOS UNDERSÖKNI­NG. Bostadsför­valtaren Nabo har i en undersökni­ng kommit fram till att försenade betalninga­r från lokalhyres­gäster till bostadsrät­tsförening­ar dubblerats i mars och april, jämfört med samma period 2019.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden