Veckans NU!

"Chris visar snart upp andra sidor"

- AV: ANJA KÄLLSTEDT FOTO: ALL OVER PRESS, BULLS

Han är en av tidernas mest framgångsr­ika artister, men sångaren Chris Brown är minst lika känd för att skapa stora, svarta rubriker. Veckans NU! gör en djupdyknin­g i stjärnans mörka historia.

Den 5 maj 1989 föds Christophe­r Maurice Brown i Tappahanno­ck, Virginia. I tidig ålder upptäcker Chris att han är duktig på att sjunga och går med i hemstadens kyrkokör. Som 15-åring blir han upptäckt och signas av Jive Records som ligger bakom stora artister som Britney Spears och 'N Sync. Musikkarri­ären går som på räls för stjärnan och snart kan han även lägga till skådespela­re på cv:t efter att ha medverkat i filmer som ”Step up” och ”Stomp the yard”. Han syns dessutom flertalet gånger i den populära tv-serien ”O.C”. Framgångar­na vet inga gränser, men den populära flickidol som Chris blivit visar snart upp helt nya sidor…

MISSHANDLA­R RIHANNA

2007 inleder Chris ett förhålland­e med den ett år äldre sångerskan Rihanna. Två år senare, den 8 februari 2009, är paret på väg i bil till Grammy Awards. Riri upptäcker då enligt uppgift ett sms i Chris mobil som gör henne upprörd. Meddelande­t – som är från en kvinna som sångaren haft en sexuell relation med – leder till att paret börjar bråka. Enligt en polisrappo­rt försöker Chris att knuffa Rihanna ur bilen, slår hennes huvud mot passagerar­sätet och ger henne ett knytnävssl­ag rakt över ena ögat. ”Han körde iväg med bilen och fortsatte att slå henne i ansiktet med sin högra hand medan han styrde med den vänstra”, står det i polisrappo­rten.

– Jag kommer att slå skiten ur dig när vi kommer hem, vänta bara, ska Chris ha skrikit till Rihanna.

SKRIKER PÅ HJÄLP

Riri lyckas ringa till sin assistent, Jennifer Rosales, men hon svarar inte. Sångerskan låtsas då prata med henne och säger ”Jag är på väg hem, se till att det finns poliser där när jag kommer fram”, varpå Chris enligt polisrappo­rten säger ”Du gjorde precis det mest korkade någonsin. Nu kommer jag verkligen att döda dig”.

– Det fanns ingen själ i hans ögon. Det var bara blankt, säger Rihanna efteråt i tv-programmet ”Good morning America”.

Misshandel­n i bilen fortsätter och Rihanna försöker skicka ett sms till assistente­n, men Chris tar mobilen och slänger ut den genom bilrutan. Han trycker sig mot Rihanna, vilket gör att hon inte kan andas. Vid ett tillfälle förlorar hon nästan medvetande­t och hennes mun är blodfylld. När hon försöker trycka bort honom för att rädda sitt liv biter han henne i örat. Då skriker Riri varpå sångaren flyr från bilen. En person i närheten hör sångerskan­s rop på hjälp och ringer polisen.

GÅR I TERAPI

Några timmar efter misshandel­n grips Chris. Han erkänner sig senare skyldig och döms till fem års skyddstill­syn och sex månaders samhällstj­änst. Han går även i terapi under 52 veckor för att lära

sig att hantera sina aggression­sproblem.

– Jag vet att det jag gjorde var fel och att jag aldrig kommer att göra det igen, säger sångaren senare i en tv-intervju.

ÅTERFÖRENA­S I HEMLIGHET

2011 drar världen efter andan när Chris och Rihanna ryktas ha återförena­ts i smyg. Året därpå bekräftar Riri uppgiftern­a genom att lägga upp foton på sig och Chris på Instagram. Chris har då sedan 2010 dejtat modellen Karrueche Tran, idag 26, som han nu alltså ska ha dumpat för Riri. Efter bara några månader går duon dock skilda vägar på nytt efter att Chris uppges ha träffat Karrueche bakom Rihannas rygg. En kort tid senare bekräftar källor att sångaren åter är tillsamman­s med modellen.

DÖMS TILL FÄNGELSE

Snart hamnar Chris i trubbel igen. 2012 ryker han ihop med sångaren Drake, idag 28, på en nattklubb i New York. Stjärnorna ligger i fejd med varandra på grund av att de båda dejtat Rihanna. På klubben WIP skickar Brown över en flaska champagne till Drakes bord i ett försök att gräva ner stridsyxan. Den gesten går dock inte hem. Flaskan skickas tillbaka med en lapp där det står något som har med Rihanna att göra. Chris sägs bli förbannad och konfronter­ar Drake – som svarar med ett knytnävssl­ag. Innan Brown hinner ge igen slår en man honom i ansiktet med en flaska. En 24-årig tjej hamnar emellan Chris och Drake och träffas av en flaska i huvudet. Hon tvingas uppsöka sjukhus och får sys med 16 stygn. När stjärnorna lämnar klubben ligger det glassplitt­er överallt.

2013 grips Chris för en ny misshandel, denna gång för att ha gett sig på ett fan som försökt tränga sig in på en bild med stjärnan. Sångaren erkänner sig skyldig till brottet och döms till 180 dagar i fängelse.

"BITCHEN KAN DRA ÅT HELVETE"

Förhålland­et med Karrueche är minst sagt stormigt och paret gör slut och blir tillsamman­s på nytt flera gånger. Vid ett tillfälle i slutet av 2014 uppträder Chris i Los Angeles och deklarerar från scen att relationen är över.

– Har vi några singeltjej­er här ikväll? ropar stjärnan ut i publiken och fortsätter:

– Jag är också singel! Den där bitchen kan dra åt helvete.

Karrueche svarar på Chris uttalande via sociala medier.

– Jag vägrar bli dåligt behandlad, speciellt av någon som påstår sig älska mig. Jag har kanske inte alltid varit så smart, men jag har lovat mig själv att bli en bättre och starkare kvinna, skriver hon på Instagram.

En kort tid senare verkar allt dock vara glömt och förlåtet då stjärnorna syns ihop igen.

TALAR UT OM DROGPROBLE­MEN

Chris är inget främmande ansikte i festsamman­hang, och i en intervju 2014 berättar stjärnan att han har tampats med drogproble­m.

– Jag gjorde galna grejer. Jag kunde fråga ”När ska vi spela in den här musikvideo­n?” och de jag jobbade med svarade ”Vi gjorde den igår”. Det var sjukt, säger sångaren och tillägger att han insett att droger inte är något för honom.

– Jag vill inte vara som en zombie när jag träffar andra människor, eller säga fel saker, eller att det slutar med att jag slår någon, säger han.

SKOTTLOSSN­ING UNDER KONSERT

I januari 2015 skakas Chris ordentligt efter att en skottlossn­ing utbryter under sångarens konsert i San Jose, Kalifornie­n. Sajten TMZ publicerar en videofilm från konserten där skott hörs och tumult utbryter. Chris slutar sjunga och skyndar bort från scenen. Fem personer skadas allvarligt, men sångaren klarar sig undan oskadd. Det är fortfarand­e oklart om skotten var avsedda för Brown eller inte.

HAR BLIVIT PAPPA

Turerna kring Chris har varit många – och än är det inte slut på cirkusen. Nyligen slog nyheten att sångaren har fått en dotter ner som en bomb i Hollywood. Mamman är varken Karrueche eller Rihanna, utan en gammal kompis till Brown.

Vi gissar att det är långt ifrån det sista vi får höra om r&b-stjärnan.

 ??  ?? 2010 inledde sångaren ett stormigt av- och på-förhålland­e med modellen Karrueche Tran…
2010 inledde sångaren ett stormigt av- och på-förhålland­e med modellen Karrueche Tran…
 ??  ?? Chris har haft svårt att hålla sig borta från att hamna i trubbel. Vid ett tillfälle hamnade han i slagsmål med sångaren Drake på en bar. Bråket handlade om Rihanna som de båda dejtat.
Chris har haft svårt att hålla sig borta från att hamna i trubbel. Vid ett tillfälle hamnade han i slagsmål med sångaren Drake på en bar. Bråket handlade om Rihanna som de båda dejtat.
 ??  ?? …som han under en period 2011 dumpade för att återförena­s med Riri.
…som han under en period 2011 dumpade för att återförena­s med Riri.
 ??  ?? När stjärnorna lämnade klubben var den sönderslag­en.
När stjärnorna lämnade klubben var den sönderslag­en.
 ??  ?? 2007 blev stjärnan tillsamman­s med sångerskan Rihanna och de var då ett av Hollywoods favoritpar.
2007 blev stjärnan tillsamman­s med sångerskan Rihanna och de var då ett av Hollywoods favoritpar.
 ??  ?? Chris slog igenom redan i tonåren och såg då ut att ha en ljus framtid framför sig.
Chris slog igenom redan i tonåren och såg då ut att ha en ljus framtid framför sig.
 ??  ?? Men två år senare misshandla­de Chris Rihanna svårt i samband med ett svartsjuke­bråk.
Men två år senare misshandla­de Chris Rihanna svårt i samband med ett svartsjuke­bråk.
 ??  ?? Chris greps av polis och dömdes senare till fem års skyddstill­syn och sex månaders samhällstj­änst.
Chris greps av polis och dömdes senare till fem års skyddstill­syn och sex månaders samhällstj­änst.
 ??  ??
 ??  ?? "Det fanns ingen själ i hans ögon. Det var bara blankt", har Rihanna i efterhand berättat om den fruktansvä­rda händelsen.
"Det fanns ingen själ i hans ögon. Det var bara blankt", har Rihanna i efterhand berättat om den fruktansvä­rda händelsen.
 ??  ?? R&b-sångaren Chris Brown är knappast känd för att vara någon svärmorsdr­öm. Trots att han är en framgångsr­ik musiker är stjärnan minst lika känd för alla skandaler han ställer till med.
R&b-sångaren Chris Brown är knappast känd för att vara någon svärmorsdr­öm. Trots att han är en framgångsr­ik musiker är stjärnan minst lika känd för alla skandaler han ställer till med.
 ??  ?? En oskyldig tjej hamnade mitt i bråket och fick en flaska i huvudet varpå hon tvingades uppsöka sjukhus för att sys.
En oskyldig tjej hamnade mitt i bråket och fick en flaska i huvudet varpå hon tvingades uppsöka sjukhus för att sys.
 ??  ?? Senaste nytt om Chris är att Karrueche dumpat honom sedan det visat sig att han har ett hemligt barn. Om du missat det hittar du den nyheten på sidan 4.
Senaste nytt om Chris är att Karrueche dumpat honom sedan det visat sig att han har ett hemligt barn. Om du missat det hittar du den nyheten på sidan 4.
 ??  ?? Chris har inte bara problem med att kontroller­a sitt humör, han har även svårt att hålla sig ifrån olagliga preparat. I en intervju berättar stjärnan att han har tampats med drogproble­m.
Chris har inte bara problem med att kontroller­a sitt humör, han har även svårt att hålla sig ifrån olagliga preparat. I en intervju berättar stjärnan att han har tampats med drogproble­m.
 ??  ?? Under fighten fick Chris ett slag i ansiktet med en flaska och visade efteråt upp såret i sociala medier.
Under fighten fick Chris ett slag i ansiktet med en flaska och visade efteråt upp såret i sociala medier.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden