Veckans NU!

PORTMAN OM SEXTRAKASS­ERIERNA

-

När # Metoo- upproret drog i gång efter uppgiftern­a om den 65- årige producente­n HARVEY WEINSTEINS mångåriga sexuella övergrepp tänkte NATALIE PORTMAN, 36, att hon själv haft tur som inte blivit utsatt.

Men snart insåg också hon att hon visst har blivit utsatt för både trakasseri­er och diskrimine­ring, men att det har varit så normaliser­at att hon inte ens tänkt på det.

– När jag hörde om allt som kom fram så tänkte jag: ” Wow, jag har haft sådan tur som inte har råkat ut för detta”. Men sen när jag tänkte efter så insåg jag att jag aldrig blivit utsatt för övergrepp, men diskrimine­ring och trakasseri­er har jag utsatts för på nästan alla projekt jag någonsin jobbat med, på olika sätt, säger hon.

Stjärnan minns särskilt en händelse, där hon blev medbjuden på ett plan av en producent, bara för att upptäcka att han bäddat en säng åt dem.

– Ingenting hände, jag blev inte utsatt för övergrepp. Jag sa: ” Det här gör mig obekväm” och det respektera­des, men det var verkligen inte okej. Det var helt oacceptabe­lt och manipulati­vt beteende. Jag var rädd, säger hon på Vulture Festival.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden