Veckans NU!

” FICK PSYKOS OCH DEMENS”

Fergie om tunga missbruket

-

Fergie har en tung bakgrund av drogberoen­de. Nu erkänner hon att hon att hon drabbades både av en psykos och minnesprob­lem på grund av knarket!

SAV: S AGA PETTERSSON FOTO: I BL ångerskan Fergie, 42, har tidigare varit öppen med att hon levt ett vilt liv i sina unga dagar, och under den tiden var hon beroende av metaamfeta­min, crystal meth. När hon gästade Operah Winfreys talkshow 2012 förklarade hon att hennes missbruk uppstod när hon var så olycklig och kände sig så misslyckad i tjejgruppe­n Wild Orchid. Hon startade med ecstasy men gick över till crystal meth.

Nu har hon, flera år senare, återigen öppnat upp sig om sitt tidigare missbruk. Den här gången har hon beskrivit det mer detaljerat.

– När jag var som sämst kämpade jag mot både en psykos och demens. Jag halluciner­ade på en daglig basis. Det tog över ett år för kemikalier­na i min hjärna att försvinna efter att jag slutat med drogerna. Då äntligen slutade jag att se saker. Jag kunde helt plötsligt se ett bi eller en kanin, säger Fergie till sajten inews.

ÄR TACKSAM

Men det var inte bara små oskyldiga bin och kaniner som uppenbarad­e sig framför henne. Hon inbillade sig ständigt att både FBI och CIA var efter henne. Men trots att hon drabbades av både psykos och minnesprob­lem ångrar hon inte att hon började med drogerna.

– Allt det här med drogerna var så jäkla kul, tills det inte längre var det. Men vet ni vad, jag tackar den dagen det faktiskt hände mig. För det gav mig min styrka och mitt hopp för någonting bättre.

Idag är hon helt drogfri, och kort efter att hon blev det gick hon med i gruppen Black Eyed Peas där hon fick sitt stora genombrott. Hon är idag mycket tacksam över att hon lyckades ta sig ur missbruket, och menar att det inte hör till vanlighete­n att folk får samma lyckliga slut som hon.

 ??  ?? Innan Fergie fick sitt stora genombrott var livet tugnt. ” Jag halluciner­ade dagligen” Fergie med exmaken Josh Duhamel.
Innan Fergie fick sitt stora genombrott var livet tugnt. ” Jag halluciner­ade dagligen” Fergie med exmaken Josh Duhamel.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden