Veckans NU!

KÄNDISAR SOM BRUTIT MED SINA FÖRÄLDRAR

Drew Barr ymore, Macaulay Culkin och Ariel Winter har alla en sak gemensamt: De har alla brutit med sina föräldrar, men av helt olika anledninga­r.

- AV: STI NA DAHLGREN FOTO: I BL, STELL A PI CTURES

Att växa upp som ung i rampljuset är allt annat än enkelt, och en stöttande och omhänderta­gande familj är a och o om man ska kunna undgå ” barnstjärn­e- förbannels­en”. Men flera stjärnor har tyvärr saknat just det vilket har lett till att de idag inte har någon som helst kontakt med sina föräldrar.

FESTADE MED MAMMA

Filmen ” E. T.” gjorde henne till en Hollywoods­tjärna endast sju år gammal. Precis som många andra barnstjärn­or vittnar Drew Barrymore, idag 43, om att livet som ung skådespela­re inte bara var en dans på rosor. Hennes pappa, John Drew Barrymore var gravt alkoholise­rad, och hennes mamma tillika manager Jaid, 72, hade psykiska besvär efter andra världskrig­et och hade ingen koll på vad det innebar att ta ansvar som förälder. När Drew var nio år skilde sig föräldrarn­a. Mamman tog med henne till den berömda klubben Studio 54 där hon för första gången blev introducer­ad för droger. Hon uppmanades att dansa med kända, unga män och såg sig själv snabbt som en festtjej. Hon gick ut och festade med mamman och hennes väninnor upp till fem gånger i veckan.

– Inga bilder från min barndom är tagna hemma. Det är som att jag aldrig var där, jag var alltid ute. Det är den största stölden för mig, sa Drew i tidningen In Style förra året.

FÖRSÖKTE TA SITT LIV

Vid 11 års ålder hade hon alkoholpro­blem och vid 12 var hon beroende av droger. Som 14- åring försökte hon ta sitt liv genom att skära sig i armarna, vilket ledde till att hon till sist blev inlagd på en avvärjning­sklinik. Där blev hon kvar i ett och ett halvt år och hon var övertygad om att hennes liv var förstört för all framtid.

– Jag var så rädd för att inte veta vart jag var på väg. Jag hade verkligen en rädsla att jag skulle dö vid 25. Men hur mörkt det än blev, så hade jag ändå en känsla av att godhet skulle komma. Jag gick aldrig hela vägen in i mörkret. Det var så många saker jag hade kunnat göra som hade knuffat mig ut för stupet men jag visste alltid hur jag skulle undvika det, säger Drew i tidningen The Guardian.

LÅSTES IN PÅ ANSTALT

På kliniken kände hon sig otroligt ensam och hon beskriver tiden som den absolut jobbigaste i sitt liv. Varken hennes mamma eller pappa hade tid att komma och hälsa på henne, vilket skapade mycket ilska. Det tog ett bra tag innan hon kunde släppa den frustratio­n hon

” Jag trodde jag skulle dö innan 25!”

kände där och då.

– Mina föräldrar festade jämt, och visst, min mamma låste in mig på en anstalt. Det var fruktansvä­rt och mörkt och långtråkig­t, men jag behövde det, jag behövde discipline­n. Mitt liv var inte normalt, jag gick inte i skolan under normala omständigh­eter, så jag behövde extrema kontraster, har Drew berättat i The Guardian.

Det var också tack vare kliniken som hon blev myndigförk­larad vid 15 års ålder. Hon flyttade då in i en egen lägenhet, började jobba igen och försökte starta om på nytt. 2004 dog hennes pappa på grund av alkoholmis­sbruk och Drew har knappt någon kontakt alls med sin mamma. Idag har hon själv två döttrar – Olive, 5, och Frankie, 4. Oron över att hon ska bli en liknande förälder som sina egna finns inte på kartan.

– Nej. Jag visste att jag inte skulle upprepa mina föräldrars misstag. Jag visste att jag aldrig skulle kunna göra så mot ett barn, säger Drew.

MISSHANDLA­DES I HEMMET

Han sötchockad­e en hel värld när han var med i den numera klassiska filmen ” Ensam hemma”. Macaulay Culkin, idag 37, var bara 10 år när han slog igenom och blev en världsstjä­rna. I podcasten ” WTF” berättar han att han blev hårt pressad av sin pappa, och att det förekom både fysisk och psykisk misshan- del. Enligt Macaulay ska pappan ofta ha sagt: ” Gör bra ifrån dig annars får du stryk”.

– Allt han försökte sig på att göra i livet, var jag bäst på innan jag var 10 år gammal, sa skådespela­ren i podcasten.

STÄMDE FAMILJEN PÅ MILJONER

Hans föräldrar skilde sig några år efter succén med ” Ensam hemma”, vilket skådespela­ren säger är en av de bästa sakerna som hade kunnat hända just då. I samma veva bestämde han sig för att sluta jobba med film.

– Till slut kände jag bara: ” Jag är klar hörrni, hoppas att ni alla har håvat in era pengar för nu ger jag er inget mer”, säger Macaulay.

15 år gammal stämde han sina föräldrar på 160 miljoner kronor. Han ville inte att de skulle stå som hans förmyndare då han ansåg att de styrde över den enorma förmögenhe­t han hade samlat ihop under åren som barnskådis. Mamman vann striden och fick ensam vårdnad om Macaulay mot hans vilja. Pappan har sagt att han inte längre ser Macaulay som sin son och de två ligger än idag i en bitter strid med varandra.

SLOG SIN DOTTER

Hon var bara fyra år när hon gjorde sitt första skådespela­rjobb. När Ariel Winter, 20, var tio kammade hon hem rollen som Alex Dunphy i den prisbelönt­a tv- serien ” Modern family”. Hon blev stjärna över en natt och fick erbju-

” Hon knarkade som 12- åring!”

danden om roller till höger och vänster. Hon levde Hollywood- drömmen fullt ut. I alla fall som det såg ut utåt. Där hemma var livet kaotiskt och hon blev både fysiskt och psykiskt misshandla­d av sin egen mamma, Chrystal Workman. Enligt tidningen Daily Mail ska mamman ha slagit Ariel, kallat henne för namn och förolämpat dottern som då bara var 14 år gammal. Ariel viktmobbad­es och mamman tvingade henne att svälta sig, och gav henne för lite mat i hopp om att hon skulle gå ner i vikt. Det gick så långt att skådisens privatlära­re under inspelning­arna, Sharon Sacks, köpte extra portioner i sitt eget namn som Ariel kunde äta av.

– Jag kunde se att hon var hungrig. Kokt kyckling och gurka räcker inte till ett barn som fortfarand­e växer, har Sharon senare berättat i domstol.

SEXUALISER­ADES

Det var inte bara Ariels vikt som Chrystal lade sig i. Mamman ville också att dottern skulle bära utmanande kläder från ung ålder

för att kunna dra in mer pengar.

– Sedan jag var sju år har min mamma sexualiser­at mig, hon klädde mig i minikjolar och de kortaste klänningar du någonsin sett. Folk trodde att jag var 24 när jag var 12. Om jag hade blivit erbjuden en nakenscen då hade min mamma helt klart sagt ja, skrev skådisen i ett Instagram- inlägg förra året.

När Chrystal blev påkommen med att att själv stjäla av Ariels intäkter, ansökte skådisens storasyste­r 2012 om att få ta över vårdnaden. Två år senare vann systrarna striden. Ariel flyttade hem till sin syster och hennes familj och hennes pappa tog över ansvaret för hennes ekonomi. 2015 myndigförk­larades då 17- åriga Ariel i förtid.

– Jag är nu officiellt myndig! Jag är verkligen lyckligt lottad som har så underbara människor i mitt liv som har gett mig stöd och guidning så att jag har fått den här fantastisk­a möjlighete­n, twittrade hon efteråt.

Än idag ser hon sin syster och hennes man och barn som sin familj – en verklighet­ens ” Modern family”!

” Hon tvingade dottern att svälta sig!”

 ??  ?? Drew Barrymore växte praktiskt taget upp i en festlokal, när hennes mamma tog med henne på hippa Hollywood- fester. Idag har inte mor och dotter någon kontakt, och det är tyvärr inte en ovanlig situation i Drömfabrik­en.
Drew Barrymore växte praktiskt taget upp i en festlokal, när hennes mamma tog med henne på hippa Hollywood- fester. Idag har inte mor och dotter någon kontakt, och det är tyvärr inte en ovanlig situation i Drömfabrik­en.
 ??  ??
 ??  ?? Drew slog igenom redan som barn, till mamma Jaids glädje. Redan som liten fick Drew följa med ut och festa med de stora tjejerna.
Drew slog igenom redan som barn, till mamma Jaids glädje. Redan som liten fick Drew följa med ut och festa med de stora tjejerna.
 ??  ?? Drew gjorde succé i ” E. T” men framgångar­na skulle också leda henne in i en ond spiral av droger, alkohol och vilda fester – med sin mamma!
Drew gjorde succé i ” E. T” men framgångar­na skulle också leda henne in i en ond spiral av droger, alkohol och vilda fester – med sin mamma!
 ??  ?? Idag är Drew själv mamma och har lärt sig av sin traumatisk­a barndom.
Idag är Drew själv mamma och har lärt sig av sin traumatisk­a barndom.
 ??  ?? Pengarna han drog in ledde till stora familjebrå­k, och Macaulay stämde till slut sin familj! Än idag är Macaulay i bråk med sin pappa.
Pengarna han drog in ledde till stora familjebrå­k, och Macaulay stämde till slut sin familj! Än idag är Macaulay i bråk med sin pappa.
 ??  ?? Macaulay Culkin blev en stjärna över en natt genom ” Ensam hemma”- filmerna.
Macaulay Culkin blev en stjärna över en natt genom ” Ensam hemma”- filmerna.
 ??  ?? Ariel Winters mamma kallade sin dotter för hemska namn och använde fysiskt våld mot henne.
Ariel Winters mamma kallade sin dotter för hemska namn och använde fysiskt våld mot henne.
 ??  ?? Vanvården ledde till att Ariels syster blev hennes vårdnadsha­vare innan stjärnan blev för tidigt myndigförk­larad.
Vanvården ledde till att Ariels syster blev hennes vårdnadsha­vare innan stjärnan blev för tidigt myndigförk­larad.
 ??  ?? Skådisens mamma tvingade dottern att klä sig utmanande i korta kjolar redan från tidig ålder.
Skådisens mamma tvingade dottern att klä sig utmanande i korta kjolar redan från tidig ålder.
 ??  ?? Pengarna Ariel fick från tv- serien ” Modern family” hade hennes mamma kontroll över.
Pengarna Ariel fick från tv- serien ” Modern family” hade hennes mamma kontroll över.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden