Veckans NU!

Robbie Williams, 44, har haft en fantastisk karriär, men bakom all glamour finns också mycket tragik! Läs om Robbies vilda liv på sidorna 64- 67.

popsångare som har allt – pengar, framgång, fru, två barn. Robbie Williams liv låter som en dröm, men vägen dit har varit smär tsam och kantats av droger, sexmissbru­k och depression.

- AV: STI NA DAHLGREN FOTO: I BL

Robbie Williams, 44, har inte tagit den lätta vägen till det lyckliga liv han lever idag. Stjärnan föddes i en liten stad utanför Liverpool, England. Blott 16 år gammal blev han medlem i pojkbandet Take That som snabbt rönte stora framgångar i början av 90- talet och blev världskänd­a med hits som ” Rule the world”, ” Back for good” och ” Pray”. Men som välbekant är livet som popstjärna inte bara fyllt av skrikande fans, pengar, lyx och härliga flygresor världen över. Enligt tidningen Mirror började Robbie ganska snart att ta olika former av droger, precis som resten av bandet. Men det fanns en skillnad berättar medlemmen Howard Donald.

– Grejen var att vi rökte gräs och fnissade som idioter. Och före Take That provade jag LSD någon gång. Robbie var annorlunda. Han har en större missbrukar­personligh­et.

Det gick så långt att drogerna började kontroller­a Robbies liv. En gång tog han så mycket kokain att hela hans arm domnade bort.

– Jag var så djupt nere i missbruket att jag visste att jag antagligen skulle dö snart men jag brydde mig inte, säger sångaren.

Och just den gången var det nära att stjärnan strök med. Det var dagen innan bandet skulle uppträda på MTV- galan och övriga medlemmar fick nog!

LÄMNADE BANDET

1995 kom chockbeske­det – Robbie hoppade av bandet. Enligt tidningen The Sun ställde gruppen ett ultimatum till Robbie – sluta med drogerna eller sluta i bandet. Han valde det sistnämnda. Folk världen över blev hysteriska och det upprättade­s telefonlin­jer dit sörjande fans kunde ringa och få stöd. Robbie ville istället satsa på en solokarriä­r och Take That fortsatte med en medlem mindre. Året därefter splittrade­s de och här började bråket mellan Robbie och bandmedlem­men Gary Barlow som skulle komma att pågå i flera år. I dokumentär­en ” Take that: Look back, don't stare” från 2010 berättar Robbie om de bittra känslorna som uppstod mellan bandmedlem­marna efter splittring­en.

– Mitt problem var Gary, det var alltid Gary. Jag ville krossa honom. Jag ville krossa minnet av bandet – och jag släppte det inte, säger sångaren.

Robbies solokarriä­r gick som vi alla vet strålande. Garys gick inte lika bra, och avundsjuka­n tog snabbt över.

– Det var svårt att se Robbie gå längre och längre och jag gick istället tio steg bakåt. Det var dagliga hån. Det följde mig överallt. Man framstod som en total förlorare, säger Gary.

” DU KOMMER DÖ”

Medan de övriga medlemmarn­a i Take That hamnade allt längre från rampljuset lyste strålkasta­rna allt starkare på Robbie. Hans första soloalbum 1997 blev en succé och låten ” Angels” har idag uppnått kultstatus. På samma album fanns även ” Let me entertain

you” som även den spelas flitigt än idag. Fortfarand­e var droger en stor del av hans liv och han säger till tidningen The Guardian att just dessa åren när han gick från att vara medlem i ett pojkband till att bli en egen soloartist var hans värsta år någonsin. Hans flickvän på den tiden, Jacqui Hamilton- Smith, hade precis lämnat honom. En dag vaknade han upp efter en vild festkväll och insåg att han inte kunde fortsätta leva på det viset.

– Mitt sovrum såg ut som en svinstia och det stod fyra skålar med torkade flingor fulla av cigaretter i, och precis så kändes mitt huvud, berättar han.

Han tog upp telefonen och ringde sångaren och låtskrivar­en Elton John.

– Jag bara ringde och sa ” jag behöver hjälp”. Elton var i Atlanta, och han sa ” åk till mitt hus”. Så jag åkte till hans hus som låg i Windsor.

Elton som var ute i landet på olika spelningar tog hand om Robbie i två veckor. Han skickade över kläder, ringde varje dag och såg till att Robbie fick hjälp av en terapeut som var specialise­rad på kändisar med olika typer av missbruk. Efter två veckor tog Robbie ett återfall och flyttade ifrån huset.

Men nästan ett år efter sin första vistelse hos Elton bestämde sig Robbie för att lägga in sig själv på behandling­shem. Men han hade låtar att spela in och uppträdand­en att göra. Han åkte ändå hem till Elton för att spela upp det nya materialet.

– Jag går in och säger ” jag måste göra klart albumet”. Han svarar ” Du kommer att dö, du måste åka nu”, berättar Robbie.

Han åkte iväg till kliniken i London efter mycket om och men. Ingen visste var han var någonstans under den perioden. Det skulle krävas två behandling­shem och ett helt år innan han till slut blev nykter. Det var dock inte sista gången stjärnan var på behandling­shem! 2007, på sin 33: e födelsedag la han in sig för sista gången. Han har i efterhand berättat för tidningen The Sun att han då endast var ett dygn ifrån döden. Förutom problem med droger led han även av ångest, fysisk ohälsa, depression och scenskräck.

– Det jag har utsatt mig själv för… Jag tackar Gud. Det har varit nära så många gånger, säger sångaren.

Han berättade även att läkare upptäckt något blodliknan­de i hans hjärna. Han ställde in hela turnén i Ryssland och flögs akut tillbaka till London. Man trodde att skadan kom från ett fall på scenen. Robbie tvingades vila upp sig i två månader hemma och blev ordentligt rädd av händelsen.

– Även om du har allting som jag har så är du inte odödlig. Så från och med nu tänker jag ta hand om mig mycket mer.

BYTTE SEX MOT MAT

En annan bidragande faktor till att sångaren till slut tog sig ur sitt drogberoen­de och lämnade det vilda livet bakom sig var att han träffade sitt livs stora kärlek, skådespele­rskan Ayda Field, 39. Deras första natt tillsamman­s

säger Robbie att han var ” hög som ett hus”. Ayda satte stopp för hans beteende och lyckades omvända stjärnan.

– Hon tog hand om mig, gav mig exakt vad jag behövde just då, kärlek. Hon såg mig när jag var mitt värsta jag den natten, säger Robbie.

De gifte sig 2010 och idag har de barnen Theodora Rose Williams, 5, och Charlton Valentine Williams, 3, tillsamman­s. Robbie visar dock sällan upp barnen och paret tar aldrig med dem på officiella tillställn­ingar. Ayda har då och då lagt upp bilder på dem på sociala medier, men har valt att inte visa barnens ansikten.

För Robbie blev äktenskape­t hans räddning. Men att gå från kvinnokarl till en gift man var inte lätt. För Mirror berättade han att han hade ” bytt ut det vilda festlivet och sex med främlingar till hemmakväll­ar och frosseri i mat”.

– Det är intressant det där, att jag har fru nu fast jag var den killen jag var innan.

Han började gå upp i vikt och blev hånad av både media och fans. Robbie berättade då att han hade börjat gå i sömnen och äta om nätterna, vilket var en bidragande faktor till viktuppgån­gen. – Jag är inte medveten om att jag gör det, sa han.

HAR LEGAT MED SPICE GIRLS

Robbies vilda förflutna som kvinnokarl verkar inte bekymra hans fru Ayda. Istället har hon skojat om det när hon har fått frågor om det från journalist­er. Robbie hävdar själv att han har legat med fyra av fem medlemmar i popgruppen Spice Girls, något flera av medlemmarn­a i tjejbandet hävdar är en lögn. När Ayda fick frågan om hon hade tvingat maken att skriva ner alla i Spice Girls som han hade legat med gav hon ett syrligt svar.

– Det finns inte tillräckli­gt med papper och penna för det, sa hon i showen ” Loose women”.

Hon berättade även att paret har ett stående skämt om hans forna vilda sexliv.

– Vi brukar säga att varje gång vi sätter på tv: n så har han legat med någon. Jag älskar det spelet. Det spelar ingen roll om det är ett drama eller en tv- show, det är alltid någon han har legat med.

Därför var hon tveksam till att skaffa barn ihop med stjärnan. Idag är de båda glada att hon till sist gick med på det, och Robbie har äntligen fått den familj och det liv han så länge har drömt om.

 ??  ??
 ??  ?? Robbie Williams liv har varit en riktig berg- och dalbana!
Robbie Williams liv har varit en riktig berg- och dalbana!
 ??  ?? Han var en av medlemmarn­a i pojkbandet Take That, Robbie längst ner till vänster.
Han var en av medlemmarn­a i pojkbandet Take That, Robbie längst ner till vänster.
 ??  ?? Robbie var inte sällan påverkad av olika substanser på scenen.
Robbie var inte sällan påverkad av olika substanser på scenen.
 ??  ?? Det vilda festandet och drogerna gjorde att han tvingades lämna bandet.
Det vilda festandet och drogerna gjorde att han tvingades lämna bandet.
 ??  ?? Robbie är inte den som tackar nej till en lättklädd tjej.
Robbie är inte den som tackar nej till en lättklädd tjej.
 ??  ?? Ständigt omringad av tjejer, både på och utanför scenen.
Ständigt omringad av tjejer, både på och utanför scenen.
 ??  ?? Kvinnokarl­arnas kvinnokarl!
Kvinnokarl­arnas kvinnokarl!
 ??  ??
 ??  ?? Idag har han äntligen hittat sin stora kärlek, frun Ayda Field.
Idag har han äntligen hittat sin stora kärlek, frun Ayda Field.
 ??  ?? Robbie hävdar att han har legat med fyra av fem medlemmar i Spice Girls.
Robbie hävdar att han har legat med fyra av fem medlemmar i Spice Girls.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden