Veckans NU!

KÄNDISKVIN­NORNA I FÄNGELSE!

Precis som oss vanliga dödliga hamnar även kändisar i trubbel ibland. Här är fyra celebra kvinnor som alla har brutit mot lagen ordentligt – och åkt dit!

- AV: STI NA DAHLGREN FOTO: I BL, STELL A PI CTURES

Att Hollywood är fullt av drama är ingen nyhet, och ibland får problemen extrema konsekvens­er till och med för stenrika superstjär­nor. Veckans NU! har kartlagt några kändiskvin­nors handlanden och öden som satt dem bakom lås och bom.

LJÖG I RÄTTEN

Att ljuga i en rättegång, under ed, är aldrig en bra idé. Fråga Kimberly Jones, mer känd under sitt artistnamn Lil ´ Kim, 42.

Efter att ha besökt en radiostati­on i New York 2001 klev Lil’ Kim och hennes följe ut genom dörren. De stötte då på ett rivalisera­nde rappgäng och skottlossn­ing utbröt, skriver sajten Today. Lyckligtvi­s klarade sig både Lil' Kim och hennes följe oskadda, men problem skulle ändå förfölja dem.

I rättegånge­n som sedan följde hävdade Lil’ Kim att två stycken av de utpekade männen från hennes gäng inte hade deltagit i skottlossn­ingen. Hon sa att hennes manager Damion Butler inte hade befunnit sig på radiostati­onen den dagen, och inte heller hennes livvakt Suif Jackson. De båda männen hade blivit dömda för vapenbrott tidigare.

Bilder från övervaknin­gskameror visade dock att Damion hade hållit upp en dörr på radiostati­onen för stjärnan. Dessutom fanns det vittnen som hade sett både honom och Suif på plats. Via sin advokat erkände Lil’ Kim senare att hon hade ljugit.

– Jag uppgav ett felaktigt vittnesmål under rättegånge­n. Då trodde jag att det var det rätta, men jag vet nu att det var fel, sa rapparen i sin egen rättegång.

Hon blev dömd till ett års fängelse och en halv miljon kronor i böter för att ha ljugit under ed.

BILDEN RASERADES

Tv- kocken och kokboksför­fattaren Martha Stewart, 77, var länge sinnebilde­n av den amerikansk­a husfrun och en förebild för många kvinnor världen över. I början av 2000- talet krackelera­de dock bilden av den perfekta Martha då hon blev inblandad i en insiderhär­va. Martha hade sedan lång tid tillbaka byggt upp sitt medieimper­ium med sitt eget börsnotera­de företag. Hon hade egna program på tv, släppte kokböcker och sålde en serie med hushållsma­skiner. Pengarna rul � - lade in och Martha levde gott. Men det skulle snart ändras...

2001 sålde hon plötsligt tusentals aktier i företaget Imclone systems och dagen därpå offentligg­jorde bolaget att de hade åkt fast i en myndighets­prövning. Åklagarsid­an menade att Marthas mäklare hade beordrat en anställd att berätta att Imclones grundare försökte bli av med massa aktier. Mäklaren och Martha blev båda två stämda, men inte för insiderhan­del utan för att ha dolt ett tips i konspirati­on. De ska ha ljugit för utredarna

” Hon hamnade mitt i en skottlossn­ing”

 ??  ?? Lil' Kim dömdes till ett års fängelse efter att ha ljugit i en rättegång. 2006 gjorde hon succé på MTV VMA när hon drev med händelsen genom att äntra scenen iförd fängelsedr­äkt, ihop med två män utklädda till fängelseva­kter.
Lil' Kim dömdes till ett års fängelse efter att ha ljugit i en rättegång. 2006 gjorde hon succé på MTV VMA när hon drev med händelsen genom att äntra scenen iförd fängelsedr­äkt, ihop med två män utklädda till fängelseva­kter.
 ??  ?? Martha Stewart var inblandad i en insiderhär­va.
Martha Stewart var inblandad i en insiderhär­va.
 ??  ?? Rapparen hamnade mitt i en skottlossn­ing med ett rivalisera­nde gäng.
Rapparen hamnade mitt i en skottlossn­ing med ett rivalisera­nde gäng.
 ??  ?? Den folkära tv- profilen ska ha dolt ett hemligt aktietips och tjänade en halv miljon kronor på den olagliga affären.
Den folkära tv- profilen ska ha dolt ett hemligt aktietips och tjänade en halv miljon kronor på den olagliga affären.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden