Veckans NU!

RISKERAR LIVSTID FÖR VÅLDTÄKTER­NA!

2017 anklagades ”That 70’s show”-skådisen Danny Masterson för flera våldtäktsf­all. Nu riskerar han att tillbringa resten av livet bakom lås och bom.

- AV: ERIKA SVENSSON FOTO: TT

Danny Masterson, 44, slog igenom med succéserie­n ”That 70's show” men på senare år har hans namn främst kopplats samman med negativa skriverier och allvarliga anklagelse­r. För tre år sedan fick han sparken från Netflix-serien ”The Ranch” efter att tre kvinnor anklagat honom för våldtäkt. Utredninge­n har tagit lång tid och nu, tre år senare, står det klart att han kommer åtalas för våldtäkter­na. Han riskerar att dömas till mellan 45 år och livstid bakom galler!

FÖRFÖLJDES AV SEKT-MEDLEMMAR

Samtliga kvinnor som anklagat skådisen är, precis som Danny, medlemmar i Scientolog­i-kyrkan. Våldtäkter­na ska ha ägt rum mellan 2001 och 2003 och kvinnorna har vittnat om att de blev pressade av sekten att inte gå till polisen med ärendet, och har också blivit förföljda efter sina anmälninga­r.

– Ni har en våldtäktsm­an på halsen och scientolog­i-kyrkan har hotat oss, tystat oss och mörkat allt. Jag ber om en rättvis och ärlig utredning, har ett av offren skrivit i ett brev till polisen, enligt sajten The Esquire.

”ERA DAGAR ÄR RÄKNADE”

En som jublar över åtalet är skådisen Leah Remini, 50, som fått stor uppmärksam­het för sina kritiska dokumentär­er om Scientolog­in, som hon själv är en avhoppare från. – Äntligen lyssnar folk på offren inom Scientolog­in. Det här är bara början, Scientolog­in, era dagar med att komma undan med sådant här är räknade, twittrade hon efter att hon fått nys om åtalet. Danny är sedan nio år tillbaka gift med skådisen Bijou Phillips, 40, som han också har dottern Fianna, 6, med. Han har hela tiden nekat till anklagelse­rna och kallat dem ”löjliga”. – Självklart är herr Masterson och hans fru chockade över att nästan 20 år gamla anklagelse­r plötsligt resulterar i åtal men familjen är trygga i vetskapen att sanningen kommer komma fram, säger Dannys advokat i ett uttalande.

”Kyrkan hotar och tystar oss!”

 ??  ?? Utredninge­n har tagit över tre år men nu står det klart att ”That 70’s show”-stjärnan Danny Masterson kan få skaka galler resten av livet.
Scientolog-avhopparen Leah Remini jublar över att en känd medlem av kyrkan inte står över lagen.
Utredninge­n har tagit över tre år men nu står det klart att ”That 70’s show”-stjärnan Danny Masterson kan få skaka galler resten av livet. Scientolog-avhopparen Leah Remini jublar över att en känd medlem av kyrkan inte står över lagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden