Veckans NU!

10 DU INTE VISSTE OM RENÉE ZELLWEGER

Efter en tids paus från rampljuset kom Renée Zellweger, 51, tillbaka med dunder och brak förra året, och prisades överallt för huvudrolle­n i ”Judy”.

-

1 Renée var ett så stort fan av boken ”Cold mountain” att hon drömde om att köpa rättighete­rna till filmatiser­ingen. Hon hade dock inte råd med fick ändå en roll när filmatiser­ingen blev av, som också gav henne en Oscar för bästa biroll.

2 Hon studerade på universite­tet ihop med Matthew Mcconaughe­y, som hon också skulle spela mot i sina två första filmer.

3 För att bemästra den brittiska dialekten inför rollen som Bridget Jones tog Renée jobb som pr-assistent på förlaget som publicerat boken om Bridget. Där tvingades hon bland annat klippa ut tidningsar­tiklar som kritiserad­e valet av en amerikansk­a i huvudrolle­n.

4 Hon är en bröstcance­r-överlevare

5 Tom Cruise tyckte så mycket om den då okända Renée när de jobbade ihop med ”Jerry Maguire” 1996 att han än idag skickar en tårta till henne varje födelsedag.

6 Stjärnan är en av grundarna till jämställdh­etsorganis­ationen The Great Initiative.

7 Innan karriären tog fart jobbade Renée som servitris – på en strippklub­b!

8 Hon tog paus från karriären mellan 2010 och 2016 eftersom hon var ”trött på att höra sin egen röst”. 9 Stjärnan är från en multikultu­rell familj: Mamman är från Norge, pappan från Schweiz och mormodern från Finland.

10 I gymnasiet var Renée både cheerleade­r, spelade i fotbollsla­get och tävlade i basket och löpning, och utsågs till ”klassens drömdejt” och Homecoming Queen.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden