Vego

GRÖN KICKSTART PÅ 2018

MED ULRIKA DAVIDSSON

- RECEPT: ULRIKA DAVIDSSON FOTO: ULRIKA POUSETTE

Ulrika Davidsson är en av Sveriges mest populära kostoch hälsoprofi­ler. I sin senaste bok delar hon med sig av gröna, hälsosamma och lättlagade recept för dig som vill äta vegetarisk­t och boosta din hälsa.

Berätta lite om din nya kokbok Gröna kickstarte­r med Ulrika!

– Denna kokbok är en guide för hur du kan äta vegetarisk mat som dessutom håller ditt blodsocker jämnt! Många som äter vegetarisk­t baserar kosten på mycket kolhydrate­r, och tyvärr ofta snabba kolhydrate­r. I min bok ger jag kunskap om hur man kan äta en vegetarisk kost och samtidigt gå ner några kilon samt få ett jämnt blodsocker som främjar hälsan. Måltidssch­ema och recept är upplagt så att man äter olika mängd kalorier varje dag. Recepten bygger på en lågkolhydr­atkost som dessutom är glutenfri, sockerfri och till stor del även komjölksfr­i.

Vad kan man förvänta sig av en kickstart?

– Man kan förvänta sig att förbättra sin hälsa på många sätt: dels att få upp sin energi och bli piggare, gå ner snabbt i vikt samt lära sig laga goda vegetarisk­a rätter som håller blodsockre­t jämnt.

Hur ska man använda boken?

– Boken innehåller fyra olika kickstarte­rprogram: detox, raw vegan, vego och juicing – enkelt att följa och med färdiga menyplaner som berättar hur du ska lägga upp din kickstarte­rvecka.

Vad är det bästa med att äta vegetarisk­t?

– Framför allt är vegetarisk­t väldigt gott och enklare att laga än man tror! Jag älskar att laga vegetarisk­a soppor, grytor, gratänger, pajer, sallader samt vegetarisk­a biffar på rödbetor, morötter och kikärter. En annan fördel är att vegetarisk kost (om man undviker snabba kolhydrate­r) är näringsrik och bidrar till mycket vitaminer, mineraler och matsmältni­ngsenzymer.

Eftersom jag arbetar med att äta rätt för din blodgrupp så kan jag varmt rekommende­ra de med blodgrupp A och AB att välja en vegetarisk kost som bas.

Vem tycker du att den här boken riktar sig till?

– Alla som vill äta mer vegetarisk­t och är nyfikna på juicing, detox och rawfood. Eftersom denna bok innehåller färdiga menyplaner är den enkel att följa och passar de som inte själva vill lägga tid på planering. Jag har ju gjort jobbet och förenklat.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden