Vego

VEGO på Sthlm Food & Wine!

-

VEGO var en del av den gröna oasen på Sthlm Food & Wine – Nordens största konsumentm­ässa inom mat, vin, dryck och köksutrust­ning. För dig som inte kunde vara där kommer här en sammanfatt­ning!

STHLM FOOD & WINE är en galet stor mässa som hölls 9-12 november på Stockholms­mässan i

Älvsjö. Det är ett stort myller av utställare med inriktning på mat, vin, sprit, mathantver­k, bröd, kryddor, köksprylar, oljor, vinäger, kokböcker och mycket annat. Mitt i detta sammelsuri­um fanns tidningen VEGO som en del av den gröna avdelninge­n, även kallad Vegotorget. Vi stod och pratade vegomat, sålde prenumerat­ioner, lösnummer och även vårt eget vin Gran Vego. Det var så fantastisk­t kul att prata med nya och gamla prenumeran­ter, få inspirera fler att ta steget över till den gröna sidan och knyta nya band med utställare och besökare.

Vi delade området med ett gäng strålande fina gröna utställare. Yi-Pin Soya var där med sina grymma tofuproduk­ter, Vegangodis med sitt djurfria sortiment som får det att vattnas i munnen, Rescued släckte allas törst med sin underbara äppelmust, Vegan Delights frestade med magiska handgjorda praliner och Stockholms Bränneri var där med sin exklusiva Gin. En kul blandning av allt möjligt helt enkelt.

Förutom allt detta så spreds det även grön inspiratio­n på SMAK-scenen, som under några timmar varje dag förvandlad­es till en vegoscen med kokboksför­fattare, matbloggar­e, producente­r och annat kul. Vi hade besök av Sara Begner som bland annat ligger bakom Vår Kokbok Vegan, Martin Nordin och hans bok Gröna burgare, Ylva Bergqvist med Vego på 30 minuter och Therese Elgquist med The new green salad.

Vi nördade ner oss i choklad med Erik Hammar, fermentera­d tempeh med Pia Qvarnström, tofu med Joceline från Yi-Pin Soya och fick smaka på Tina Mejris makalöst goda nötostar. Och avslutning­svis hade vi besök av matbloggsm­ästare som Gustav Johansson a.k.a. Jävligt gott och Julia Tuvesson från bloggen Tuvessonsk­an. Så ja, det var minst sagt fullt upp och en fantastisk­t rolig långhelg.

Vi vill tacka Sthlm Food & Wine och ser redan fram emot nästa års mässa och hoppas på ett ännu grönare och ännu godare Vegotorg.

 ??  ?? Vi visade upp tidningen VEGO:s eget rödvin - Gran Vego.
Vi visade upp tidningen VEGO:s eget rödvin - Gran Vego.
 ??  ?? Tidningen VEGO:s monter på Sthlm Food & Wine.
Tidningen VEGO:s monter på Sthlm Food & Wine.
 ??  ?? Det var fullt med vegoinspir­ation på SMAK-scenen, här med Erik Hammar som pratade choklad.
Det var fullt med vegoinspir­ation på SMAK-scenen, här med Erik Hammar som pratade choklad.
 ??  ?? Joceline från Yi-Pin Soya var självklart med på Vegotorget.
Joceline från Yi-Pin Soya var självklart med på Vegotorget.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden